nye expekt Blog

Wimbledon-program 2024 herrer – få overblik over alle kampe og datoer hos nye expekt

Årets tredje Grand Slam-turnering er Wimbledon, og i år løber den berømte græsturnering af stablen fra mandag d. 1. juli til søndag d. 14 juli.

Få det komplette overblik over kampdatoer for herrernes turnering i denne guide.

Wimbledon-kalender

Wimbledon er uden tvivl den mest berømte tennisturnering i verden og den ældste i historien. Wimbledon spilles i London på anlægget The All England Lawn Tennis & Croquet Club, og den første udgave af Wimbledon blev spillet helt tilbage i 1877, hvor briten Spencer Gore blev den første Wimbledon-mester i historien.

Schweizeren Roger Federer er den mest vindende herrespiller i Wimbledon med otte titler Federer anses også for at være en af de største spillere i tennishistorien. Efter Federer ligger Pete Sampras og Novak Djokovic, der hver især har syv titler. Sidstnævnte er stadig aktiv, og han kan muligvis tangere Federers rekord, inden han selv stopper sin karriere.

Wimbledon spilles om sommeren, og hvert år er finalen i juli måned. Wimbledon-turneringen har været afholdt hvert eneste år siden 1877, bortset fra da de to verdenskrige var i gang. Det vil sige, at der ikke blev spillet Wimbledon i perioden 1915-1918 samt 1940-1945.

Wimbledon 2024-kalender

Nedenfor kan du se en liste over de vigtigste datoer ved Wimbledon 2024. Du kan også se, hvilke datoer kampene bliver spillet på.


DatoRunde
Mandag 1. juliHerre- og damesingle første runde
Tirsdag 2. juliHerre- og damesingle første runde
Holger Runes første kamp kl. 12
Caroline Wozniackis første kamp kl. 17
Onsdag 3. juliHerre- og damesingle anden runde
Herre- og damedouble første runde
Torsdag 4. juliHerre- og damesingle anden runde
Herre- og damedouble første runde
Fredag 5. juliHerre- og damesingle trejde runde
Herre- og damedouble anden runde
Mix double første runde
Lørdag 6. juliHerre- og damesingle trejde runde
Herre- og damedouble anden runde
Mix double første runde
Søndag 7. juliHerre- og damesingle fjerde runde
Herre- og damedouble tredje runde
Mix double anden runde
Mandag 8. juliHerre- og damesingle fjerde runde
Herre- og damedouble tredje runde
Mix double kvartfinaler
Tirsdag 9. juliHerre- og damesingle kvartfinaler
Herre- og damedouble kvartfinaler
Mix double semifinaler
Onsdag 10. juliHerre- og damesingle kvartfinaler
Herre- og damedouble kvartfinaler
Torsdag 11. juliDamesingle semifinaler
Herredouble semifinaler
Mixed double finale
Fredag 12. juliHerresingle semifinaler
Damedouble semifinaler
Lørdag 13. juliDamesingle finale
Herredouble finale
Søndag 14. juliHerresingle finale
Damedouble finale

Caroline Wozniacki og Holger Rune spiller altså tirsdag den 2. juli deres første kampe ved Wimbledon.

Wimbledon 2024-deltagere

Det er et meget stærkt deltagerfelt, der er med ved Wimbledon 2024, og i denne sektion kan du læse om nogle af de største favoritter samt spillere, der er værd at holde øje med i turneringen.

Novak Djokovic

Novak Djokovic er næsten lige fyldt 37 år, og han er stadig verdens bedste tennisspiller, og inden Wimbledon begynder, er han stadig den, der topper verdensranglisten. Det betyder også, at serberen bliver førsteseedet i turneringen. Djokovic er den mandlige spiller i tennishistorien, der har vundet flest Grand Slam-titler, og det er ikke sikkert, at det nogensinde bliver overgået.

Djokovic er den største favorit til at vinde Wimbledon 2024, og han giver cirka odds 2.40 til at vinde turneringen, og hvis det lykkedes ham at sejre, tangerer han Roger Federers rekord på otte titler på græsset i London.

Carlos Alcaraz

En seriøs udfordrer til Novak Djokovic er den forsvarende Wimbledon-mester Carlos Alcaraz fra Spanien. Den 21-årige komet vandt finalen i 2023 mod føromtalte Djokovic i en fantastisk finale, der først blev afgjort i femte sæt og efter næsten fem timers spil.

Alcaraz er da også næststørste favorit til at vinde Wimbledon i 2024, og den meget talentfulde spanier giver omkring odds 3.30 som vinder i år. Alcaraz vandt også US Open i 2022, hvilket var hans første Grand Slam-titel i karrieren.

Jannik Sinner

Den tredjestørste favorit til at vinde Wimbledon 2024 er italieneren Jannik Sinner på 22 år. Sinner har haft et rigtig godt 2024 indtil videre, hvor han i januar vandt sin første Grand Slam-titel ved Australian Open efter sin sejr over Daniil Medvedev i finalen.

Sinner nåede også helt frem til semifinalen ved Wimbledon i 2023, men her tabte han klart til Novak Djokovic i tre sæt. Sinner er dog bedre i år end sidste år, og han giver cirka odds 4.75 som vinder af Wimbledon 2024.

Mest spændende kampe ved Wimbledon 2024

Set fra et dansk perspektiv bliver det spændende at følge Holger Rune ved Wimbledon 2024.

21-årige Rune gjorde det godt ved sidste års Wimbledon, hvor han røg ud i kvartfinalen til den senere vinder Carlos Alcaraz. Rune gjorde en fin figur i den kvartfinale, men alligevel vandt Alcaraz kampen i tre sæt.

Holger Rune er ikke blandt favoritterne til at vinde Wimbledon 2024, men han er blandt outsiderne, og hvis han kan ramme sit topniveau, vil Holger Rune være svær at besejre for alle spillere. Rune til at vinde Wimbledon giver omkring odds 41.00.

Hvornår er Wimbledon-finalen 2024?

Herrernes Wimbledon-finale 2024 spilles søndag d. 14. juli, og den spilles på Centre Court, der er den mest kendte arena på Wimbledon-anlægget, og til finalen vil der være propfyldt med spændte tilskuere.

Det bliver en overraskelse, hvis hverken Novak Djokovic, Carlos Alcaraz eller Jannik Sinner er at finde i finalen.

Spil på Wimbledon 2024 hos nye expekt

Hos nye expekt er der en masse spilmuligheder på Wimbledon 2024. Du kan fx odds på, hvilken spiller der vinder Wimbledon, og her er det muligt at spille på både herre- og kvindeturneringen.

Du kan her læse mere om Wimbledon-odds.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg se Wimbledon på nye expekt?

Ja, det er muligt at se Wimbledon 2024 via livestreaming på nye expekt.

Er der liveodds på Wimbledon hos nye expekt?

Ja, der er liveodds på samtlige kampe ved Wimbledon 2024 hos nye expekt.

Hvilket odds kan man få på Holger Rune som Wimbledon-vinder?

Holger Rune giver odds 41.00 som vinder af årets Wimbledon på nye expekt.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.