nye expekt Blog

Superliga: Efterår 2024 med optakt til Superligaen 2024/25

Superliga: Efterår 2024

Den sidste Superliga-sæson fik en af de mest dramatiske afslutninger nogensinde, da mesterskabet røg til FC Midtjylland, efter at Brøndby snublede på eget græs i sidste spillerunde. Hele fire hold var med i guldkampen i foråret, og den tætte top gav en fantastisk intensitet til ligaen, som tidligere ofte ellers blot har haft et eller to hold, som har været markant bedre end resten af holdene.

Udover FCM og Brøndby var nemlig også FC Nordsjælland og FC København med i guldkampen næsten helt til ligaens afslutning.

Det var dog ikke kun i toppen, at der var mere spænding end normalt i forårs-sæsonen. Superligaen bød i 2023/24 også på en overraskende nedrykker, da OB sammen med Hvidovre nu er at finde i landets næstbedste række denne sæson.

Efter denne forrygende halvsæson for den neutrale Superliga-seer er der derfor store forventninger til efterårssæsonen, som tegner sig til at blive en ny omgang med masser af dramatik og uventede resultater.

Hvornår starter Superligaen 2024/25?

Efterårssæsonen 2024 starter fredag den 19. juli. Vi har også det fulde kampprogram til Superligaen 2024/25 her.

Lad os først få et overblik over de 12 hold, som findes i 3F Superligaen i 2024/25:

 • AaB
 • AGF
 • Brøndby
 • FC København
 • FC Midtjylland
 • FC Nordsjælland
 • Lyngby
 • Randers
 • Silkeborg
 • Sønderjyske
 • Vejle
 • Viborg

Optakt til Superligaen 2024/25

Der tegner sig altså igen til en tæt Superliga-sæson, hvor FC København, Brøndby og de forsvarende mestre fra FC Midtjylland alle forventer at kæmpe med om mesterskabet. Oprykkerne fra AaB skal formentlig blot etablere sig i landets bedste række igen efter chok nedrykningen for et år siden. Det er svært at pege på et hold, som med garanti tager en af nedrykningspladserne, da der i denne sæson ikke på forhånd er en klar miniput, som tilfældet var med Hvidovre IF i sidste sæson.

I efterårssæsonen spilles størstedelen af kampene i grundspillet, som jo erstattes af to forskellige slutspil sidst på sæsonen. Sidste sæsons OB-nedrykning viste, hvor vigtigt det er at ende i top-6 efter grundspillet, da man hermed som minimum er garanteret endnu en sæson i den bedste række.

Lad os kigge nærmere på odds favoritterne til det danske mesterskab i sæsonen 2024/25.

Sidste sæsons bronzevinder FC København giver odds 2.00, hvis de vinder titlen, efter at sidste sæson var en blandet oplevelse. Løverne havde stor succes i Champions League, hvor man sensationelt spillede sig videre fra gruppespillet. I 3F Superligaen var der dog langt fra europæisk niveau på ugentlig basis, og en tredjeplads vil aldrig være godkendt for en klub af FCK’s størrelse. I denne sæson skal de i hvert fald ikke fokusere på Champions League, og mon ikke forventningen er et mesterskab til denne sæson.

Deres største konkurrent kan blive de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland, som nok stadig får høj puls, når de tænker tilbage på sidste spillerunde i mesterskabsspillet i foråret. Det var som bekendt en triumf, som kom i hus efter den måske mest dramatiske sidste spillerunde i Superligaens historie. Et nyt mesterskab til FCM giver odds 4.25.

Den tredje favorit til mesterskabet er Brøndby, som stadig må have skuffelsen siddende i sig efter den missede titel. Hvis Brøndby kan revanchere sig og hente mesterskabet denne gang, kan du hente odds 5.

I den anden ende af den forventede tabel, er der færrest forventninger til Vejle og Lyngby. En nedrykning til et af disse hold giver blot odds 1.75. Lidt større forventninger er der blandt vores bookmaker til Sønderjyske, som står i odds 2.00, mens en ny nedrykning til AaB giver odds 3.75.

Sidste sæson viste med OB’s nedrykning, at selv stærke traditionsrige klubber kan risikere nedrykning, hvis de har en dårlig sæson. Hvis du tror, at der kommer en ny overraskende nedrykker kan du hente odds 26 på en AGF-nedrykning eller odds 13 på en nedrykning til Randers.

Profiler i Superligaen 2024/25

Superligaen har set flere store salg de senere år, og den danske liga har også internationalt fået ry for at være et godt udviklingssted for unge talentfulde spillere. Derfor er vi også begunstiget af mange internationale talenter, som prøver sig af i Danmark. Især klubber som FC Nordsjælland og FC Midtjylland har været gode til at give de unge talenter chancen i Superligaen. Det bliver spændende at se, om eksempelvis unge Franculino kan fortsætte de flotte takter fra forårs-sæsonen, hvor han til tider virkede ustoppelig.

Hos FCN har man sagt farvel til Ibrahim Osman, ligesom forårets store profil Andreas Schjelderup lejeophold i klubben er forbi. I Farum har man dog en evne udover det sædvanlige til at opsnuse morgendagens store stjerner, og det bliver spændende at se, hvilke FCN-talenter, som træder ind på den store scene denne sæson.

Der er dog stadig masser af danske spillere, som også viser sig flot frem i Superligaen. Nicolai Valleys er på rekordfart blevet en yndling på vestegnen, og den kreative offensivspiller vil uden tvivl skulle spille op til sit bedste, hvis Brøndby skal forbedre sidste sæsons andenplads.

Sidste sæsons topscorer var Vejles German Onugkha, men den farlige angriber kan blive solgt i sommerens transfervindue. Solgt bliver nummer to på sidste sæsons topscorer-liste i hvert fald ikke. Patrick Mortensen runder de 35 år inden sæsonstarten, men AGF-kaptajnen har ældet med ynde, og er igen en outsider til topscorer-titlen. Han får dog nok hård kamp af spillere som Cho Gue-Sung og måske førnævnte Valleys eller dennes holdkammerat Ohi Omoijuanfo. Silkeborgs Alexander Lind startede som lyn og torden i sidste sæson, inden han gik fuldstændig i stå. Hvis Lind kan genvinde sin gode form, kan han være et frækt bud på en topscorer.

Elias Achouri var forrygende i rollen som måloplægger og tuneseren leverede hele 14 assists i sidste sæson, hvilket var næsten dobbelt så mange som de næste på assistlisten. Kan den tidligere Viborg-spiller fortsætte med at servicere FCK-holdkammeraterne i lige så stor stil, eller bliver det Valleys, der ender som sæsonens mest flittige assistmager?

Holdnyt til denne sæson

Sommerens transfervindue er stadig åbent, men allerede på nuværende tidspunkt kan vi se frem til flere spændende spillere i nye klubtrøjer.

Her følger et overblik over de vigtigste nyankomne spillere hos klubberne i sidste sæsons top 6:

AGF: Den svenske målmand Leopold Wahlstedt er ny mand hos ‘De hviee’ efter han er blevet hentet hos Blackburn. Den tidligere FCM-profil Henrik Dalsgaard er også rykket til Fredensvang.

Brøndby: Den vigtigste handel i Brøndby er formentlig, at vicemestrene sikrede sig den østrigske landsholdsmålmand Patrick Pentz på en permanent aftale, efter den flotte sæson på leje, som han havde på vestegnen i sidste sæson.

FC København: Nathan Trott var med til at redde Vejle i sidste sæson, og det har FC København belønnet ved at hente keeperen i West Ham.

FC Midtjylland: Mestrene har haft et succesfuldt samarbejde med den portugisiske partnerklub CD Mafra, og denne sæson kan der i Superligaen stiftes bekendtskab med Ousmane Diao og Pedro Bravo, som begge kommer fra klubben.

FC Nordsjælland: Den tidligere FCK-spiller Peter Ankersen tørner nu ud for FC Nordsjælland, hvor hans store erfaring kan vise sig særdeles værdifuldt i den ellers unge trup.

Silkeborg: De midtjyske pokalvindere har blandt andet været forbi Aalborg, hvor man har hentet Andreas Poulsen og Younes Bakiz.

Transfervinduet går stærkt, og vil forsøge at opdatere siden løbende med nye transfers.

Superligaens struktur

Superligaen har høstet meget kritik for sin noget aparte turneringsstruktur, men sæsonen i 2023/24 viste, at strukturen bestemt også kan have sin charme, da vi både blev forkælet med spænding i mesterskabs- og nedrykningsspillet. Superligaen havde ellers kørt med samme, klassiske struktur i mange år, indtil der i 2016/17 blev præsenteret en ny struktur, som blandt andet indeholdt et slutspil.

Siden den første ændring er strukturen blevet ændret ad flere omgange, og den består i dag af et grundspil på i alt 22 runder. Her mødes de 12 Superligaklubber alle andre hold to gange. Efter de 22 spillerunder gøres tabellen op, og de seks øverst placerede hold får en plads i slutspillet, mens de seks dårligst placerede mandskaber skal i kamp mod hinanden for at undgå en nedrykning. I begge slutspil overføres de point, som allerede er optjent i grundspillet.

Både mesterskabs- og nedryknings-slutspillet består af 10 kampe for hvert hold, og der dystes dermed direkte med ens nærmeste konkurrenter.

Da turneringsstrukturen blev ændret, og der blev indført et slutspil, var det med ønsket om at gøre Superligaen endnu mere spændende. Med slutspillet er der flere kampe mod de hold, som ligger tæt på hinanden i tabellen. Vi så i forårssæsonen i 2024, hvor spændende det kan være med et slutspil, da vi fik masser af spænding og underholdende kampe i mesterskabs-slutspillet, hvor hele fire hold var med i guldkampen. Takket være de mange indbyrdes kampe mod ens direkte rivaler gav slutspillet et mere intenst forløb end en traditionel turneringsstruktur ville give.

Du kan finde kampprogrammet for Superligaen 2024/25 her:

Ofte stillede spørgsmål om sæsonstarten

Hvor mange spillerunder er der i efterårs-sæsonen af 3F Superligaen?

Grundspillet i 3F Superligaen byder i alt på 22 kampe, hvoraf de første 17 runder spilles i efterårs-sæsonen, inden Superligaen går på pause i begyndelsen af december måned.

Hvor mange spillerunder er der i forårs-sæsonen af 3F Superligaen?

I midten af februar vender Superligaen tilbage efter vinterpausen og byder på 5 runder i grundspillet og derefter ti kampe i slutspillet.

Hvornår begynder 2024/25 sæsonen af 3F Superligaen?

Superliga-sæsonen 2024/25 begynder den 19. juli, hvor de forsvarende mestre fra Midtjylland skal en tur til AGF i den første kamp i sæsonen.

Hvem har TV-rettighederne til Superligaen?

Du kan se 3F Superligaen på TV2’s og Viaplays kanaler.

Kan man få råd og vejledning om sine odds?

Nye expekt vil også sammen med Frank Pilantra give dig odds tips til hver runde i Superligaen.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.