nye expekt Blog

Wimbledon-program 2024 for kvinder – få det fulde overblik hos nye expekt

Wimbledon er en af de fire Grand Slam-turneringer i tennis, og hver sommer sidder millioner af tennisfans og ser med, når de bedste spillere i verden spiller mod hinanden på det kendte anlæg The All England Lawn Tennis & Croquet Club.

I den her guide kan du få det fulde overblik over kvindernes singleturnering ved Wimbledon 2024.

Wimbledon-kalender

Den første udgave af Wimbledon blev spillet i 1877, men dengang var det kun for herrespillere. Syv år senere så kvindeturneringen dagens lys, og Maud Watson blev den første kvinde i historien til at vinde Wimbledon. I finalen besejrede hun sin storesøster Lillian Watson i tre sæt.

Martina Navratilova er den spiller i hele Wimbledons historie, der har vundet trofæet flest gange. Hele ni gange nåede Navratilova at vinde Wimbledon. Hendes første triumf var ved Wimbledon i 1978, og i 1990 vandt hun turneringen for sidste gang.

I nyere tid er Serena Williams den mest succesfulde kvindelige spiller ved Wimbledon. Williams nåede at vinde Wimbledon syv gange i karrieren. Wimbledon 2024-kalender

Nedenfor får du det fulde overblik over kampene i kvindeturneringen ved Wimbledon 2024. Du finder også info om kampdatoer og så videre.


DatoRunde
Mandag 1. juliHerre- og damesingle første runde
Tirsdag 2. juliHerre- og damesingle første runde
Holger Runes første kamp kl. 12
Caroline Wozniackis første kamp kl. 17
Onsdag 3. juliHerre- og damesingle anden runde
Herre- og damedouble første runde
Torsdag 4. juliHerre- og damesingle anden runde
Herre- og damedouble første runde
Fredag 5. juliHerre- og damesingle trejde runde
Herre- og damedouble anden runde
Mix double første runde
Lørdag 6. juliHerre- og damesingle trejde runde
Herre- og damedouble anden runde
Mix double første runde
Søndag 7. juliHerre- og damesingle fjerde runde
Herre- og damedouble tredje runde
Mix double anden runde
Mandag 8. juliHerre- og damesingle fjerde runde
Herre- og damedouble tredje runde
Mix double kvartfinaler
Tirsdag 9. juliHerre- og damesingle kvartfinaler
Herre- og damedouble kvartfinaler
Mix double semifinaler
Onsdag 10. juliHerre- og damesingle kvartfinaler
Herre- og damedouble kvartfinaler
Torsdag 11. juliDamesingle semifinaler
Herredouble semifinaler
Mixed double finale
Fredag 12. juliHerresingle semifinaler
Damedouble semifinaler
Lørdag 13. juliDamesingle finale
Herredouble finale
Søndag 14. juliHerresingle finale
Damedouble finale

Caroline Wozniacki spiller altså sin første kamp ved Wimbledon den 2. juli.

Wimbledon 2024-deltagere

Nedenfor kan du læse om nogle af de største favoritter til at vinde kvindernes Wimbledon 2024.

Aryna Sabalenka

Den 26-årige belaruser Aryna Sabalenka er den største favorit til at vinde Wimbledon i år, men hun er på ingen måde storfavorit til at vinde. Det også kan ses på, at hun giver odds 3.99 som vinder af Wimbledon.

Sabalenka har to gange tidligere været fremme ved semifinalerne, og det er hendes hidtil bedste resultat ved Wimbledon. Sidste år tabte hun i semifinalen til Ons Jabeur i tre sæt.

Elena Rybakina

Den næststørste favorit til at vinde Wimbledon hos kvinderne er kasakheren Elena Rybakina, og Rybakina har før prøvet at vinde den verdensberømte Grand Slam-turnering. I 2022 triumferede hun efter finalesejr mod Ons Jabeur i tre sæt.

I 2023 fik Jabeur revanche for nederlaget, da hun sendte Rybakina ud af Wimbledon i kvartfinalen. Rybakina giver odds 4.35 som vinder af Wimbledon, og hendes titel ved Wimbledon i 2022 er hendes eneste Grand Slam-titel i karrieren indtil videre.

Iga Swiatek

Så er der verdensetteren Iga Swiatek, men hvad kan hun ved dette års Wimbledon? På grus er hun den klart bedste i verden, men sådan forholder det sig slet ikke på græs, hvor hendes bedste Wimbledon-resultat hidtil i karrieren er en kvartfinale fra 2023.

I sidste års kvartfinale tabte den 23-årige polak i tre sæt til Elina Svitolina. Swiatek giver odds 5.50 som vinder af Wimbledon i år.

Mest spændende kampe ved Wimbledon 2024

Hvis man tager de danske briller på, kan man ikke komme udenom, at det bliver spændende at følge Clara Tauson ved dette års Wimbledon. Tauson leverede ved French Open 2024 sit bedste Grand Slam-resultat i karrieren indtil videre, da hun nåede helt frem til fjerde runde.

Ved Wimbledon har Tauson endnu til gode at levere gode resultater, for begge gange hun har stillet til start, er hun røget ud i første runde.

Caroline Wozniacki er en anden mulig dansk deltager ved Wimbledon 2024, men Wozniackis placering på verdensranglisten gør, at hun skal igennem kvalifikationen for at få en plads i Wimbledons hovedturnering.

Det vil være overraskende, hvis enten Tauson eller Wozniacki når rigtig langt i turneringen. Wozniacki er aldrig nået længere end fjerde runde i turneringen.

Hvornår er Wimbledon-finalen 2024 for kvinderne?

Kvindernes finale ved Wimbledon 2024 spilles lørdag d. 13. juli, og ligesom herrernes finale dagen efter skal finalen spilles på Centre Court, der er den største arena på Wimbledons anlæg.

Spillere som Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, Iga Swiatek, Coco Gauff og Ons Jabeur er alle bud på spillere, som kan finde vej til finalen, men også den forsvarende mester Markéta Vondrousova er et bud på en finaledeltager d. 13. juli.

Spil på Wimbledon 2024 hos nye expekt

Hos nye expekt kan du finde et stort udvalg af odds på Wimbledon 2024. Du kan eksempelvis spille på, hvilken kvindelig spiller der vinder Wimbledon.

Du kan læse mere om Wimbledon odds her.

Ofte stillede spørgsmål

Kan Wimbledon ses hos nye expekt?

Ja, du kan se Wimbledon 2024 via livestream hos nye expekt.

Kan jeg spille live på Wimbledon hos nye expekt?

Ja, der er liveodds på alle kampene ved Wimbledon 2024 hos nye expekt, og det gælder både for kvinde- og herreturneringen.

Hvem er den største favorit til at vinde kvindernes Wimbledon 2024?

Aryna Sabalenka fra Belarus er den største favorit til at vinde. Sabalenka giver odds 3.99 som vinder.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.