nye expekt Blog

FA Cup finale: Manchester City – Manchester United

Af Frank Pilantra

  • Kampstart: Lørdag den 25. maj kl. 16.00
  • Neutral bane, Wembley, London

Der er lagt op til en spændende og målrig FA Cup-finale på Wembley, hvor de nyslåede engelske mestre, Manchester City, er storfavoritter mod rivalerne Manchester United.

Sidste års FA Cup-finale mellem de to hold endte med en 2-1 sejr til Manchester City, og Pep Guardiolas mandskab har i denne sæson vist sig at være et flere klasser over Manchester United. Mens City tog endnu et mesterskab, så sluttede Man United på en skuffende 8. plads.

Under manager Erik ten Hag har United kæmpet med at få stabiliseret defensiven, der har virket skrøbelig.

Vi må forvente, at Manchester City vil indtage en spildominerende rolle og sætte United under pres fra første fløjt. Det er svært at se, hvordan Manchester United vil holde City-stjernerne fra at komme til chancer.

Rasmus Højlund skal vise skarpheden

United må håbe på en toppræstation fra keeper André Onana og så skal må de Røde Djævle være skarpe og slå til når chancerne opstår med hurtige omstillinger. Manchester United har flere gode offensive individualister med portugisiske Bruno Fernandes som samlingspunktet.

Rasmus Højlund kan få en nøglerolle, hvis han får held med at komme afsted i giftige omstillinger, der kan overraske City-forsvaret. Med to scoringer i de sidste to spillerunder kom Rasmus Højlund op på 10 Premier League scoringer og træder ind på Wembley med fornyet selvtillid og mål i støvlerne.

Manchester City har ramt topformen i sæsonafslutningen og kan sikre sig The Double med en sejr på Wembley. De virker dog mere sårbare overfor kontra-angreb i denne sæson som resultat af deres mere risikovillige stil. Det så vi bl.a. i den underholdende 3-3 kamp mod Real Madrid i Champions League-kvartfinalen.

Pep sender City-stjerner i angreb

Man City har vundet 3-0 og 3-1 i de to indbyrdes opgør mod United i denne Premier League-sæson og de bør vise klasseforskellen på Wembley, selvom vi kan sagtens kan få masser af intensitet og fight fra United-spillerne i finalen.

United-forsvaret skal holde øje med formstærke Phil Foden, der scorede to mål i weekendens 3-1 sejr over West Ham. Men der vil også være særligt fokus på Erling Haaland, der skal sættes i scene til at afgøre finalen.

Haaland er så stærk i duelspillet, at United kan blive tvunget til at spille mere kompakt, end de ønsker. Det kan sætte United-defensiven under belejring og skabe pladsen til at Kevin de Bruyne, Bernardo Silva og Phil Foden kommer på skudhold.

Vi kan se frem til en finale, hvor Man City vil forsøge at sætte sig i en dominerende position fra første fløjt, mens United-spillerne skal kæmpe hårdt for at lukke ned for rummene og satse på at offensiven er skarp med hurtige omstillinger.

Spiltips

Expekt tip: Manchester City vinder og begge hold scorer til odds 2,60

Tip til Betbuilder:

Manchester City vinder kampen (starter 0-1 handicap)

Manchester United Over 0,5 mål i kampen

Samlet odds: 4,20

Vi kan forvente en intens og underholdende kamp, hvor Manchester City er favoritter, men hvor Manchester United har potentialet til at overraske med deres kontrastød.

Spil på FA Cup finalen her

Skrevet af Frank Pilantra

Frank Pilantra er ny ekspert hos nye expekt. Han giver dig overblikket over udvalgte kampe og tilbyder dig råd og vejledning til din betting. Frank Pilantra har i mange år været betting ekspert og har erfaring fra spilbranchen. Han arbejder i dag som digital redaktør.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.