nye expekt Blog

Optakt: Tjekkiet - Portugal

Af Frank Pilantra

  • Dagens kamp: Portugal – Tjekkiet
  • Tirsdag den 18. juni kl. 21.00 Red Bull Arena, Leipzig

Portugal bliver fremhævet som en af kandidaterne til at vinde EM-trofæet og de kommer med stærke profiler som Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Ruben Dias og Cristiano Ronaldo. Men er der flere EM-mål i støvlerne hos Cristiano Ronaldo, der nu har rundet 39 år?

Landstræner Roberto Martinez har indført en spændende, flydende offensiv spillestil, hvor ansvaret fordeles på flere spillere, og de dermed ikke er afhængige af Cristiano Ronaldo. Der er masser af kreativitet og elegance hos Bernardo Silva fra Manchester City, mens der kan komme god støtte til offensiven fra midtbaneprofiler som PSG's Vitinha og Bruno Fernandes fra Manchester United. Portugal har en række stjernespillere, der ofte springer over de defensive opgaver, hvilket kan skabe ubalance i organisationen. Her er Fulham-spilleren Joao Palhinha vigtig på den defensive midtbane for at beskytte forsvarskæden.

I kvalifikationen vandt Portugal samtlige 10 kampe, og den samlede målscore på 36:2 viser, at Portugal på intet tidspunkt kom under pres mod overkommelige modstandere som Slovakiet, Luxembourg, Island, Bosnien og Liechtenstein.

Portugal er solide favoritter til at tage sejren mod Tjekkiet, og de bør også kunne sætte tjekkerne under pres.

Så det kan blive en svær opgave for Tjekkiet, der må satse på et stærkt kollektiv og stå kompakt for at stoppe de portugisiske stjernespillere. Tjekkerne er taktisk snu og har den erfarne Tomas Soucek fra West Ham som omdrejningspunkt på midtbanen.

Tjekkiet kan udfordre Portugal med giftige kontraangreb med Leverkusen-angriberen Patrik Schick til at slå til i boksen. Schick er hovedstødsstærk og kan vinde luftduellerne mod de portugisiske forsvarsspillere.

Men tjekkerne har ikke de store stjernespillere eller individualister i truppen, og det sætter en begrænsning for spillestil og taktik. I kvalifikationen vandt Tjekkiet blot 4 af deres 8 kampe, og de scorede 12 mål undervejs. Det rakte til en andenplads i deres gruppe efter gruppevinderne fra Albanien.

Uafgjort vil være et glimrende resultat for tjekkerne i denne første runde mod de portugisiske gruppefavoritter. Spillermaterialet er ikke imponerende for landstræner Ivan Hasek, og det kan tvinge Tjekkiet til at spille afventende og overlade initiativet i kampen til portugiserne.

Her er der set nærmere på et hjørnespecial med fidus til, at Portugal benytter spilovertaget til at tilkæmpe sig over 5,5 hjørnespark i kampen.

Spilforslag: Portugal Over 5,5 hjørnespark i kampen til odds 1,96

Om Frank Pilantra

Frank Pilantra er ny ekspert hos nye expekt. Han giver dig overblikket over udvalgte kampe og tilbyder dig råd og vejledning til din betting. Frank Pilantra har i mange år været betting ekspert og har erfaring fra spilbranchen. Han arbejder i dag som digital redaktør.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.