nye expekt Blog

Superliga: Forår 2024 - Det store overblik

Introduktion til forårssæsonen i 3F Superligaen

3F Superligaen er endelig tilbage efter den lange vinterpause. Alt tyder på, at der venter en spændende og tæt forårssæson, hvor der vil blive hård kamp både i toppen og bunden.

Der resterer fem runder af grundspillet, inden at ligaen deles op i de to slutspil. De seks øverste hold vil få en plads i mesterskabs-slutspillet, mens de seks dårligst placerede hold skal kæmpe om at undgå nedrykning i det altid dramatiske nedrykningsspil, hvor to klubber må tage turen ned i 1. division.

Find alle odds på Superligaen her:

FC Midtjylland, Brøndby og FC København har skabt afstand i toppen af tabellen, og meget skal gå galt, hvis ikke de alle tre tager en plads i top seks. Superligaen er faktisk allerede til dels knækket over i to, da hele syv point adskiller Silkeborg og Lyngby fra hinanden på sjette - og syvendepladsen.

Dermed skal klubber som Randers, Viborg og OB finde formen fra start, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at tage en plads i mesterskabsspillet. Vejle som er placeret på 11.-pladsen sluttede efteråret fint af, og dermed skal de tre førnævnte klubber ikke tabe mange kampe, før de ryger under stregen.

For Hvidovre kræver det dog nok et mirakel, som det Lyngby præsterede i sidste sæson, hvis oprykkerne skal gøre sig håb om endnu en sæson i landets bedste række. Hvidovre hentede blot én sejr i efteråret, og en målscore på 9-35 fortæller sit tydelige sprog, om den svære sæson klubben har haft.

I toppen har intet hold formået at isolere sig på samme måde, som Hvidovre har i bunden. Kun tre point adskiller de tre tophold, og ifølge vinderodds er favoritværdigheden næsten ligeligt delt mellem FC København og FC Midtjylland, mens oddssætterne ikke har lige så stor tiltro til Brøndby.

Det kan ikke forventes, at FC København skal i aktion i mange europæiske kampe dette forår, og de færre ekstra kampe, kan betyde, at mestrene ikke smider lige så mange uventede point, som tilfældet var i efteråret. FCK har desuden oprustet på flere pladser, ikke mindst med den offensive midtbanespiller Magnus Mattsson, som har vist sig flot frem i den hollandske liga.

Hvilke spillere skal der holdes øje med?

Det er tæt i toppen af Superligaens topscorerliste, hvor både Nicolai Vallys og Alexander Lind nettede ti gange i efteråret. Hele 11 spillere har scoret mindst seks gange, så mange er stadig i spil til at ende som topscorer i Superligaen 2024. Gue-Sung Cho er med otte scoringer en af de varmeste outsidere til at tage titlen som Superliga-topscorer.

Elias Achouri har lavet syv assists hidtil i sæsonen, hvilket er to flere end Anders Klynge og Mathias Kvistgaarden. Den tidligere Viborg-spiller ser ud til at have fundet sig til rette hos FCK, og han vil formentlig ramme et tocifret antal måloplæg i denne sæson.

Holdnyt

Magnus Mattsson er en af de spillere, som kan forventes at gøre et stort indhop i Superligaen. Den tidligere Silkeborg-spiller er blevet hentet til hovedstaden for angiveligt 32 millioner kroner, og dermed vil der fra start være store forventninger til Mattsson. FCK har også hentet blandt andet Scott McKenna på en lejeaftale hos Nottingham Forest, men det er usikkert om defensivspilleren kan gå direkte ind i startopstillingen.

Det er dog ikke kun FCK, som har oprustet til forårssæsonen. Topholdet FC Midtjylland har hentet flere talenter tilbage fra lejeophold, ligesom ulvene har købt angriberen Alhaji Kamara fra Randers.

Hos den tredje mesterskabsfavorit, Brøndby, har man hentet Filip Bundgaard, som tidligere gjorde en god figur for Randers. Generelt har Randers haft godt gang i svingdøren i vinterens transfervindue, ligesom også OB har sagt farvel og goddag til en række spillere.

Hos Silkeborg har fire spillere desuden forladt søhøjlandet, til gengæld er publikumsfavoritten Jens Martin Gammelby tilbage i den røde spilletrøje.

Også uden for kridtstregerne har der været udskiftning denne vintersæson. Hos Lyngby er islandske Freyr Alexandersson skiftet til den belgiske liga, og de kongeblå styres nu af norske Magne Hoseth. Hos Viborg er Jakob Poulsen også blevet permanent cheftræner, og han skal forsøge at se, om de kan fange nogle af holdene i top-seks.

Hvordan er Superliga-strukturen?

Superligaen havde kørt med samme, klassiske struktur i mange år, indtil der i 2016/17 blev præsenteret en ny struktur, som blandt andet indeholdt et slutspil. Siden den første ændring er strukturen blevet ændret ad flere omgange, og den består i dag af et grundspil på i alt 22 runder. Her mødes de 12 Superligaklubber alle andre hold to gange. Efter de 22 spillerunder gøres tabellen op, og de seks øverst placerede hold får en plads i slutspillet, mens de seks dårligst placerede mandskaber skal i kamp mod hinanden for at undgå en nedrykning. I begge slutspil overføres de point, som allerede er optjent i grundspillet.

Både mesterskabs- og nedryknings-slutspillet består af 10 kampe for hvert hold, og der dystes dermed direkte med ens nærmeste konkurrenter.

Da turneringsstrukturen blev ændret, og der blev indført et slutspil var det med ønsket om at gøre Superligaen endnu mere spændende. Med slutspillet er der flere kampe mod de hold, som ligger tæt på hinanden i tabellen.

Oftest stillede spørgsmål om Superligaen

Hvor mange spillerunder er der i Superligaen? Der er i alt 12 hold i Superligaen, som alle møder hinanden to gange i grundspillet, og dermed spiller i alt 22 kampe. I slutspillet spilles der yderligere to kampe mod hvert af de fem hold, som man er havnet i slutspil med, og dermed er der 32 spillerunder i alt af Superligaen.

Hvor mange spillerunder skal spilles i foråret? Der skal i alt spilles 15 spillerunder i foråret. Og du kan finde vores odds på hver spillerunde her.

Hvornår begynder forårssæsonen i Superligaen? Den første Superligakamp i 2024 spilles fredag den 16. februar kl. 19:00, når Viborg møder OB. Du kan læse optakter til hver spillerunde her.

Hvem har TV-rettighederne til Superligaen? Superligaen kan følges på en række forskellige kanaler. Således vises der kampe på både TV3 Sport, Kanal 9, 6’eren og TV3+.


Vores Partnere
ManchesterCity

Manchester City FC

3F Superliga

3F Superliga


Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.