nye expekt Blog

Verdens bedste fodboldspiller - guide til de bedste spillere i verden

Hvis du er stor fodboldfan, har du måske haft en diskussion med dine venner om, hvem der er verdens bedste fodboldspiller, da det er et emne, der altid lægger op til en god fodbolddebat.

I denne guide kan du læse om nogle af de bedste fodboldspillere, obåde aktive og pensionerede.

De bedste spillere i de sidste 10-15 år

I dette afsnit kan du læse om nogle af de bedste fodboldspillere gennem de seneste 10-15 år.

Lionel Messi: Argentinske Lionel Messi var bare 17 år gammel, da han i oktober 2004 fik sin debut for FC Barcelona i en kamp mod Espanyol. Siden da er alt historie. Lionel Messi nåede 778 kampe for Barcelona, og han scorede 672 mål for klubben, hvilket gør ham til den klart mest scorende spiller i FC Barcelonas historie.

Messi vandt hele 10 mesterskaber og fire Champions League-titler med FC Barcelona for bare at nævne nogle få meritter. Messi var skadet i Champions League-finalen i 2006, men han fik en medalje alligevel, fordi han havde været en del af holdet i 05/06-sæsonen.

Hele otte Ballon d’Or-priser har Lionel Messi vundet i sin karriere, og det er der ingen andre i historien, der har formået. I 11/12-sæsonen scorede argentineren hele 50 ligamål for Barcelona, og i 2012 scorede han vilde 91 mål, og med den bedrift slog han Gerd Müllers rekord, der lød på 85 mål i et kalenderår. Tyskeren scorede sine 85 mål i 1972.

Lionel Messi forlod FC Barcelona i sommeren 2021, hvor han skiftede til den franske storklub PSG. Her vandt han ligaen med hovedstadsklubben i de to sæsoner, han var der.

I løbet af Messis karriere er han ofte blevet sammenlignet med Diego Maradona, og da Messi i 2022 vandt VM med Argentina, var der flere, der sagde, at Messi nu kunne ses som værende den bedste fodboldspiller nogensinde, fordi han nu også havde vundet VM. Men diskussionen om verdens bedste fodboldspiller er en diskussion, der kan fortsætte i det uendelige.

I 2023 skiftede Messi til MLS-klubben Inter Miami, der har David Beckham i ejerkredsen. Det er dog uden tvivl Messis tid i FC Barcelona, der gør ham til en spiller, der til evig tid vil blive husket som en af bedste nogensinde.

Cristiano Ronaldo: Portugisiske Cristiano Ronaldo fik sin seniordebut for Sporting CP tilbage i 2002, og da Sir Alex Ferguson og Manchester United købte Cristiano Ronaldo i Sporting i sommeren 2003, gik det stærkt for den unge portugiser, der på det tidspunkt var 18 år gammel.

De første fire sæsoner blev den unge Ronaldo flittigt brugt, men han formåede ikke at sætte sit aftryk, som han i den grad sidenhen skulle komme til. I 07/08-sæsonen var Cristiano Ronaldo fantastisk spillende, og det var også i 2008, at han vandt sin første Ballon d’Or. Manchester United vandt Premier League og Champions League i den sæson, og det var Cristiano Ronaldo, der var holdets stjerne. Ronaldo spillede også i Manchester United i 08/09-sæsonen, hvorefter han skiftede til Real Madrid.

I Real Madrid havde Cristiano Ronaldo sin storhedstid, og han vandt alt, hvad der er værd at vinde med den spanske storklub. Hele 450 mål scorede Cristiano Ronaldo i 432 kampe for “Los Blancos”, og han vandt Ballon d’Or hele fire gange, mens han var Real Madrid-spiller. De 450 mål gør også Cristiano Ronaldo til den mest scorende spiller i Real Madrids historie, og det bliver svært for en anden spiller at slå den rekord.

I 2018 skiftede Ronaldo videre til Juventus, hvor han også scorede en masse mål. I 134 kampe blev det til 101 mål for portugiseren, og han vandt to mesterskaber med Juventus, men succes i Champions League blev det ikke til. Det bedste resultat med Cristiano Ronaldo på holdet kom i 2018/19-sæsonen, hvor Juventus røg ud i kvartfinalerne.
I sommeren 2021 vendte Cristiano Ronaldo tilbage til Manchester United, men det blev ikke et tilnærmelsesvist lige så vellykket ophold som det første. Ronaldos andet Manchester United-ophold sluttede i november 2022, og efter VM i Qatar skiftede den aldrende portugiser til den saudiarabiske klub Al Nassr.

Med i alt fem Ballon d’Or-priser, et hav af mål og en masse titler er Cristiano Ronaldo blandt de bedste fodboldspillere i verden nogensinde.

Kylian Mbappé: Den franske angriber Kylian Mbappé er endnu en af de fodboldspillere, der har markeret sig markant i fodboldverdenen gennem de seneste 10-15 år. Mbappé fik sin seniordebut for Monaco tilbage i 2015, da han var bare 16 år gammel, og på det tidspunkt gjorde det ham til den yngste spiller i Monacos historie. Den rekord har han dog ikke længere.

Mbappé forlod Monaco til fordel for en anden fransk klub i 2017, hvor han blev udlejet til PSG. Året efter blev lejeaftalen gjort permanent, og Mbappé er den mest scorende spiller i den franske storklubs historie.

I marts 2017 fik Kylian Mbappé debut for det franske landshold, og året efter vandt han VM med Frankrig. I finalen mod Kroatien nettede Mbappé, der på det tidspunkt var 19 år gammel, en enkelt gang. I 2022 stod Mbappé igen i en VM-finale med Frankrig, men den blev tabt til Argentina efter straffesparkskonkurrence. Mbappé scorede dog tre mål i finalen, og sammen med Messi var han den store stjerne i finalen.

Luka Modric: Den kroatiske maestro Luka Modric er også en af de største fodboldspillere i de seneste 10-15 år. Modric fik sin debut på seniorplan tilbage i 2003 for Dinamo Zagreb, og her spillede midtbanespilleren frem til 2008. Fra Dinamo Zagreb gik turen til London og Tottenham Hotspur, som Modric skiftede til efter et succesfuldt EM i 2008.

I Tottenham spillede Modric frem til 2012, og han nåede 160 kampe for klubben med 17 mål til følge. Storklubben Real Madrid hentede Modric i sommeren 2012, og det er i den spanske hovedstad, at Luka Modric har haft sin storhedstid som fodboldspiller. I Real Madrid var han en del af det hold, der vandt Champions League tre gange i træk, men ikke nok med det, så har Modric også vundet Champions League med klubben i 2013/14 og 2021/22.

I 2018 vandt Luka Modric Ballon d’Or efter et stort år, der blandt andet bød på endnu en Champions League-titel og en sølvmedalje ved VM i fodbold.

Gareth Bale: Waliseren Gareth Bale er også en af de spillere, der har gjort mest opmærksom på sig selv i løbet af de seneste 10-15 år i topfodbolden. Gareth Bale stoppede fodboldkarrieren som 33-årig i starten af 2023 efter VM i Qatar, men før det nåede Bale at sætte sit aftryk.

Bale fik sin seniordebut for Southampton tilbage i 2006 i en alder af bare 16 år. I 2007 skiftede Bale til Tottenham, og det var i Tottenham, at han virkelig slog sit navn fast.

I 236 kampe for Tottenham scorede Gareth Bale 71 mål, men det blev kun til en titel i Tottenham-trøjen for Bale.

Titler skulle der dog komme mange af i Bales karriere. I 2013 skiftede han nemlig til Real Madrid, og her vandt han blandt andet fire Champions League-titler, tre La Liga-titler og tre VM for klubhold.

Bale scorede to gange i Champions League-finalen i 2018, og det ene var en sand perle, da han saksesparkede bolden ind bag Loris Karius.

I 2022 skiftede Gareth Bale til Los Angeles FC, og her nåede han i alt 14 kampe, inden karrieren sluttede i 2023.

Hvem er den bedste fodboldspiller i verden - hvordan kan man afgøre det?

Debatten om verdens bedste fodboldspiller er fyldt med forskellige holdninger, og det fortæller også meget om, hvor svært det er at afgøre, hvem der er den bedste.

Der er dog nogle forhold, man kan holde øje med. Fx er det væsentligt at se på antal titler, antal mål, antal Ballon d’Or-priser og lignende.

Hvis man vurderer det ud fra antallet af Ballon d’Ors, så er Lionel Messi verdens bedste fodboldspiller nogensinde, men her skal det nævnes, at stjerner som Pelé og Diego Maradona aldrig vandt Ballon d’Or, fordi reglerne for prisen var anderledes, da de var aktive fodboldspillere. I mange år kunne der nemlig kun stemmes på europæiske spillere, der spillede for klubber i Europa. Derfor er det ikke fair over for Maradona og Pelé at vurdere det ud fra det grundlag.

Pelé er den eneste fodboldspiller, der har vundet VM tre gange, og det taler for den brasilianske legende som den bedste spiller nogensinde. Pelé døde i december 2022 i en alder af 82, og han vandt VM med Brasilien for første gang i 1958, og siden da vandt han også VM i 1962 og 1970.

Diego Maradona er en anden spiller, der altid fylder meget i debatten om verdens bedste fodboldspiller nogensinde. Maradona vandt VM i 1986 med Argentina, hvor han var den altoverskyggende profil. I 1980'erne havde Maradona også et meget vellykket ophold i Napoli, hvor han havde meget høj status i byen. Med Napoli vandt Maradona mesterskabet to gange, og han er meget elsket af Napolis fans. Stadionet i Napoli hedder også Stadio Diego Armando Maradona i dag.

Cristiano Ronaldo er den mest scorende fodboldspiller i historien, og portugiseren hører også til blandt de bedste fodboldspillere nogensinde. Modsat Messi, Pelé og Maradona har Cristiano Ronaldo dog aldrig vundet VM, og Messi blev kåret til verdens bedste flere gange end portugiseren. Men alle fodboldfans kan nok blive enige om, at disse fire spillere er blandt de bedste fodboldspillere i verden nogensinde.

FIFA-prisen “The Best” vandt Lionel Messi i 2023 for sine præstationer i perioden 19. december 2022 frem til 20. august 2023, og det fik fodboldfans til at mene, at nordmanden Erling Haaland blev forbigået. Haaland vandt The Treble med Manchester City i 2022/23-sæsonen og scorede hele 35 mål i sin første sæson i Premier League, hvilket gjorde ham til topscorer. I Champions League 2022/23 scorede nordmanden 12 mål, og det var også nok til at blive topscorer i turneringen.

Dette understreger, at debatten om verdens bedste fodboldspiller er subjektiv, og derfor er det umuligt at komme frem til et endegyldigt svar, da der altid vil være argumenter for og imod.

Cristiano Ronaldo/Lionel Messi-debatten

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har været de udstående profiler i fodboldens verden siden midten af 00’erne, og i mange år har fodboldfans over hele verden diskuteret, hvorvidt det er Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi, der er bedst af de to.

Både Ronaldo og Messi har scoret over 700 mål på klubplan, og de har begge vundet alt, hvad der er værd at vinde på klubniveau.

Kigger man på antallet af Ballon d’Or-priser for de to, er det Lionel Messi, der er klart foran. Messi har vundet den fornemste individuelle pris i fodbold otte gange, mens Cristiano Ronaldo har vundet prisen fem gange.

Antallet af oplæg til mål er også et parameter, de to spillere kan sammenlignes på. Her er det Lionel Messi, der har lavet klart flest oplæg til mål af de to fodboldstjerner.

Både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har også vundet et stort trofæ med landsholdet. Ronaldo var med til at vinde EM i 2016 med Portugal, mens Lionel Messi vandt VM i fodbold i 2022 med Argentina.

Cristiano Ronaldo er den mest scorende i Champions Leagues historie, men han har også spillet flere kampe i turneringen end Lionel Messi. Ronaldo har scoret 140 mål i Champions League, og Messi har scoret 129.

Der er altså en masse forskellige parametre, man kan bruge til at argumentere for den ene eller den anden.

Hvilke spillere er de bedste i historien?

I denne guide har der allerede været skrevet meget om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, men i dette afsnit kan du læse om nogle af de andre fodboldspillere i historien, der er blandt de bedste nogensinde.

Diego Maradona: Argentineren Diego Maradona fik sin seniordebut for Argentinos Juniors tilbage i 1976, da han var blot 15 år gammel. Her spillede Maradona frem til 1981, indtil han skiftede til den argentinske storklub Boca Juniors. Efter cirka halvandet år i Boca Juniors hentede FC Barcelona argentineren. Det gjorde de efter VM i 1982, og det var den dyreste transfer nogensinde på daværende tidspunkt.

I Barcelona nåede Maradona at score 38 mål i 58 kampe. En ganske pæn statistik, men de store trofæer blev det ikke helt til. Han var dog med til blandt andet at vinde Copa del Rey i 1982/83.

Efter to sæsoner i Barcelona skiftede han til Napoli, og det var i det italienske, at Maradona havde sin storhedstid. Fra 1984 til 1991 spillede Maradona 257 kampe for Napoli, og han scorede 115 mål for klubben. Som nævnt længere oppe i guiden vandt Maradona mesterskabet med Napoli et par gange, og Maradona blev også verdensmester med Argentina i 1986.

Maradona sluttede sin karriere i Boca Junior i 1997, og han døde i en alder af 60 år den 25. november 2020.

Pelé: Pelé anses som nævnt også for at være en af de bedste fodboldspillere nogensinde. Brasilianeren fik debut for Santos som 15-årig i 1956, og her spillede han helt frem til 1974.

Karrieren sluttede i New York Cosmos i 1977, men det er ikke Pelés klubkarriere, der gør, at han regnes for en af historiens bedste spillere.

Det er derimod hans imponerende landsholdskarriere. Pelé fik debut for det brasilianske landshold den 7. juli 1957 i en kamp mod rivalerne fra Argentina, og den blot 16-årige Pelé scorede i sin debut. Det gør Pelé til den yngste målscorer i Brasiliens historie.

Året efter var Pelé med Brasilien til VM i Sverige, og her vandt Pelé sin første af i alt tre VM-titler. I VM-finalen mod Sverige scorede Pelé to gange, og han scorede seks mål i hele turneringen, hvor han også blev kåret til turneringens bedste unge spiller.

Fire år senere blev Pelé igen verdensmester med Brasilien, men det var ikke en stor turnering for Pelé, da han blev skadet undervejs. Verdensmester blev han dog stadig, og i den første kamp ved slutrunden scorede Pelé da også.

I 1970 vandt Pelé VM for tredje gang, hvilket er rekord. Pelé scorede fire mål ved slutrunden i Mexico, og han scorede blandt andet det første mål i VM-finalen mod Italien på Estadio Azteca, hvor over 100.000 tilskuere var til stede. Pelé blev kåret til turneringens bedste spiller ved VM i 1970, og han stoppede sin landsholdskarriere året efter.

Pelé døde den 29. december 2022 i en alder af 82 år.

Michel Platini: Franske Michel Platini anses også som en af de største i fodboldhistorien. Platini startede sin professionelle karriere i Nancy i 1972, og her spillede han frem til 1979, hvor han skiftede til Saint-Étienne.

I 1982 skiftede Platini til Juventus, og det var i den italienske storklub, at den franske offensivspiller havde sin storhedsperiode. I Juventus var Platini med til at vinde Serie A to gange, Europa Cuppen for Mesterhold en enkelt gang og den europæiske Super Cup for bare at nævne lidt af triumferne.

Michel Platini vandt også EM med Frankrig i 1984, hvor han blev både topscorer og kåret til turneringens bedste spiller. Platini vandt også Ballon d’Or tre år i træk fra 1983-1985, så der er ingen tvivl om, at Platini hører til blandt de bedste fodboldspillere nogensinde. Han stoppede fodboldkarrieren i 1987.

Ferenc Puskas: Ungarske Ferenc Puskas var aktiv fra 1943 til 1966, og han var i sin karriere en del af “De magiske magyarer”, der var Ungarns kælenavn i 1950’erne. Puskas var også en del af det store Real Madrid-hold, der vandt en masse trofæer i de år, han var tilknyttet klubben.

I 1954 nåede Ungarn til VM-finalen i Bern, hvor modstanderen var Vesttyskland. Puskas bragte Ungarn til 1-0 efter kun seks minutters spil, og to minutter senere gjorde Zoltan Czibor det til 2-0. Den stilling holdt dog ikke for Ungarn, der endte med at tabe finalen med 2-3.

Puskas blev kåret til turneringens bedste spiller i 1954, og han scorede fire mål i løbet af slutrunden.

I 1958 skiftede Puskas fra Budapest Honved til Real Madrid, og i løbet af sine otte år i klubben var Puskas blandt andet med til at vinde La Liga fem gange og Europa Cuppen for Mesterhold tre gange.

Puskas døde i 2006 som 79-årig.

Ud over Maradona, Messi, Pelé, Cristiano Ronaldo, Platini og Puskas regnes spillere som blandt andre Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Eusébio og George Best også for at være blandt de bedste fodboldspillere nogensinde.

Cruyff vandt fx Ballon d’Or tre gange, og havde en fantastisk karriere i klubber som Ajax og FC Barcelona. Cruyff vandt blandt andet Europa Cuppen for Mesterhold tre sæsoner i træk med Ajax.

Franz Beckenbauer er den eneste forsvarsspiller, der har vundet Ballon d’Or to gange, og i sin karriere vandt han som spiller både VM i fodbold, Europa Cuppen for Mesterhold og meget andet.

Di Stefano er en af de største spillere i Real Madrids historie, og han vandt alt med klubben. Derudover vandt han Ballon d’Or to gange. Eusébio og Best vandt også begge en Ballon d’Or, og det gjorde de i henholdsvis 1965 og 1968.

Konklusion

Hvem er så den bedste fodboldspiller i verden nogensinde? Er det Lionel Messi, Diego Maradona, Cristiano Ronaldo, Pelé eller en femte? Mange vil mene Messi, lige så mange vil måske mene Maradona, og sådan kan det siges om alle de navne, der regnes for at være blandt de største i fodboldens historie.

Det er i hvert fald en diskussion, der kan fortsætte til evig tid, fordi fodboldelskere verden over har forskellige meninger om det. Derfor er det også en svær opgave at sige, hvem der er den bedste nogensinde.

Det kan konkluderes, at fodboldhistorien har haft mange helt fantastiske spillere gennem tiden, og når du sidder og ser de bedste fodboldspillere på enten tv eller på stadion, er det med at nyde dem, mens vi har dem.


Vores Partnere
ManchesterCity

Manchester City FC

3F Superliga

3F Superliga


Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.