Expekt Nyheder

EM håndbold for herrer 2024 - stort udvalg af odds nye expekt

Hos nye expekt er der mange spilmuligheder på EM i herrehåndbold 2024.

Du kan bl.a. finde vinderodds på EM-slutrunden her.

Optakt til EM i håndbold 2024

EM i håndbold 2024 for mænd er den 16. udgave af EM i herrehåndbold, og turneringen løber af stablen fra den 10.-28. januar i Tyskland, der for første gang er værter for EM i herrehåndbold.

Den første udgave af EM i herrehåndbold blev spillet i 1994 i Portugal, og dengang vandt de svenske håndboldherrer. Netop Sverige er forsvarende europamestre, da de i 2022 vandt EM-guld efter en dramatisk finalekamp mod Spanien, der endte 27-26 til svenskerne. Det var femte gang i historien, at Sverige vandt EM-guldet.

Fem andre nationer har før prøvet at vinde EM i herrehåndbold, og Danmark er en af dem. Det blev til dansk EM-guld i både 2008 og 2012 med Ulrik Wilbek ved landstrænerroret. Ud over Danmark og Sverige har også Tyskland, Rusland, Frankrig og Spanien vundet EM i herrehåndbold.

Du kan se EM i herrehåndbold 2024 på TV 2. TV-stationen har rettighederne til at vise kampene fra EM-slutrunden, og der vil være EM-kampe på TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Alle Danmarks kampe ved håndbold-EM 2024 kan du se på TV 2 og TV 2 Play. Danmark spiller sin første kamp ved slutrunden den 11. januar klokken 20.30 mod Tjekkiet.

Danmarks tre gruppekampe spilles i øvrigt i Olympiahalle i München.

Danmarks chancer for at vinde

Ved det seneste EM i 2022 endte Danmark med bronzemedaljerne om halsen efter sejr mod Frankrig, men i semifinalen led de et nederlag på 25-29 til Spanien, der senere gik hen og tabte EM-finalen til Sverige i MVM Dome i Budapest foran over 14.000 tilskuere.

Danmark er favoritter til at vinde håndbold-EM-guld 2024, og de nærmeste konkurrenter er nationer som Sverige, Spanien, Frankrig, Tyskland, Island og Norge.

Nikolaj Jacobsens tropper er i Gruppe F sammen med Portugal, Grækenland og Tjekkiet, og det er en gruppe, som Danmark skal kunne vinde sikkert.

Danmark har i mange år rådet over nogle af de bedste håndboldspillere i verden, og den danske trup består da også stadig af store spillere som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen, Niklas Landin, Magnus Landin, Simon Pytlick og så videre. Alle disse spillere spillede en stor rolle for Danmark ved VM i herrehåndbold 2023, som Danmark vandt efter finalesejr på 34-29 mod Frankrig. I selve finalen blev Rasmus Lauge dansk topscorer med ti mål.

Da Danmark vandt VM-guldet i 2023, blev Mathias Gidsel VM-topscorer med hele 60 mål, og Gidsel blev også kåret til turneringens MVP. Simon Pytlick kom på VM-turneringens All Star-hold.

Netop Pytlick har været skadet op til EM i herrehåndbold, men han er blevet meldt klar til at spille.

Favoritter til at vinde turneringen

Som nævnt ovenfor er Danmark favoritter til at vinde EM i herrehåndbold 2024, men også lande som Sverige, Spanien, Frankrig og værtsnationen Tyskland kan alle kæmpe med om EM-titlen.

Blandt outsiderne til titlen er Island, Norge og Ungarn, mens det ville være sensationelt, hvis enten Rumænien, Færøerne, Grækenland eller Nordmakedonien ender med at vinde turneringen. Det er første gang nogensinde, at Færøerne og Georgien er med ved en slutrunde i håndbold, og det er en stor bedrift i sig selv.

Grækenland debuterer i EM-regi ved håndboldslutrunden i Tyskland, men de fik automatisk slutrundedebut ved OL i Athen i 2004, og grækerne var også med ved VM i 2005.

De største favoritter: Danmark, Sverige, Frankrig, Spanien og Tyskland

Outsidere: Island, Norge og Ungarn

Spillere at holde øje med

Herunder kan du kort læse om nogle af de spillere, der kan trække overskrifter ved herrehåndbold EM 2024.

Mathias Gidsel fik sit gennembrud på det danske herrelandshold ved VM i 2021, hvor den dengang 21-årige GOG-spiller kom på turneringens All Star-hold på højre back, og som nævnt længere oppe blev Gidsel kåret til MVP ved VM i herrehåndbold 2023.

Dika Mem spiller til dagligt for FC Barcelona, og det har den stærke højre back gjort siden 2016. Det var også i 2016, at Mem fik debut for det franske landshold, og siden da har han været med til at vinde både VM- og OL-guld med Frankrig.

Mitja Janc spiller til hverdag for RK Celje i hjemlandet, og den 20-årige slovener er værd at holde øje med ved EM i herrehåndbold 2024, hvor han kan få sit gennembrud. Blaz Janc er storebror til Mitja Janc, og han er allerede en stor profil på det slovenske landshold og har været det i mange år.

Jonathan Carlsbogård blev kåret til årets svenske håndboldspiller 2023, og den stærke venstre back spiller til hverdag for FC Barcelona. Carlsbogård var en del af det svenske hold, der er forsvarende europamestre. Det svenske hold tæller bl.a. også store profiler som Hampus Wanne og Jim Gottfridsson.

Ferran Solé fra Spanien har to gange tidligere prøvet at vinde EM-guld med sit land. Første gang i 2018 i Kroatien og senest ved EM 2020. Solé spiller til hverdag for PSG.

Så er der selvfølgelig også aldrende stjerner som Mikkel Hansen og Nikola Karabatic, som er med ved EM-håndbold for herrer 2024 i Tyskland. Det er to af sportens største spillere gennem tiden, og for Nikola Karabatics vedkommende er det den sidste slutrunde, der venter. Den 39-årige stjerne meldte i sommer ud, at han stopper karrieren efter denne sæson.

Andre spillere, der skal holdes øje med: Sander Sagosen, Alex Dujshebaev, Gonzalo Pérez de Vargas, Andreas Wolff, Niklas Landin, Simon Pytlick, Kamil Syprzak, Sigvaldi Gudjónsson.

Der er endnu flere klassespillere end de nævnte her, som er med ved herrehåndbold EM 2024.

FAQ

Hvilke typer af odds er der på EM i herrehåndbold 2024 hos nye expekt? Der er mange forskellige spilmuligheder på håndbold EM 2024. Fx kan du spille på vinderen af turneringen, vinderen af de forskellige kampe og en masse andet.

Kan jeg livestreame EM håndbold for herrer på nye expekt? Nej, det er ikke muligt at se EM i herrehåndbold på nye expekt. Du skal have adgang til TV 2 eller TV 2 Play for at kunne se Danmarks kampe i turneringen.

Kan jeg spille på håndbold EM 2024 på mobilen hos nye expekt? Ja, du kan bruge internetbrowseren på din smartphone til at spille på EM i herrehåndbold hos nye expekt.

Hvornår starter håndbold-EM 2024 for herrer? Turneringen starter onsdag d. 10. januar og slutter søndag d. 28. januar.

Hvor afholdes EM i herrehåndbold 2024? Slutrunden afholdes i Tyskland, og der skal spilles kampe i seks forskellige arenaer. Fra semifinalerne spilles alle kampe i Lanxess Arena i Köln.


Vores Partnere
ManchesterCity

Manchester City FC

3F Superliga

3F Superliga


Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.