nye expekt Blog

De største salg i Superligaens historie

Den danske Superliga har budt på masser af fantastiske spillere gennem historien. Men de allerbedste spillere har ofte brugt Superligaen som et trin på vejen til endnu større adresser. I denne artikel kigger vi nærmere på de største salg i Superligaen, og også hvordan det er gået for de spillere, som har haft et stort prisskilt hængende over hovedet.

Ernest Nuamah har rekorden for den dyreste transfer ud af Superligaen med sidt skifte til Molenbeek i 2023. Ibrahim Osman er nummer to på listen - skiftet til Brighton træder i kraft til sommeren 2024.

De ti størster handler*:

 • Ernest Nuamah solgt fra FC Nordsjælland i 2023 til RWD Molenbeek for 187 mio. kr.
 • Kamaldeen Sulemana solgt fra FC Nordsjælland i 2021 til Rennes for 126 mio. kr.
 • Alexander Sørloth solgt fra FC Midtjylland i 2018 til Crystal Palace for 119 mio. kr.
 • Hakan Haraldsson solgt fra FC København i 2023 til Lille for 112 mio. kr.
 • Viktor Kristiansen solgt fra FC København i 2023 til Leicester for 104 mio. kr.
 • Gustav Isaksen solgt fra FC Midtjylland i 2023 til Lazio for 89 mio. kr.
 • Jonas Wind solgt fra FC København i 2022 til Wolfsburg for 89 mio. kr.
 • Mohamed Daramy solgt fra FC København i 2021 til Ajax i for 89 mio. kr.
 • Denis Vavro solgt fra FC København i 2019 til Lazio for 78 mio. kr.
 • Frank Onyeka solgt fra FC Midtjylland i 2021 til Brentford for 74 mio. kr.

*Bemærk Ibrahim Osman og Kamil Grabara er også blevet solgt for rekordstore beløb, men deres skifte finder først sted fra sommeren 2024, og de optræder derfor ikke på denne liste.

Til sammenligning er de største handler i international fodbold:

 • Neymar fra Barcelona til PSG for 1,66 milliarder
 • Kylian Mbappe fra Monaco til PSG for 1,01 milliarder
 • Philippe Coutinho fra Liverpool til Barcelona for 932 millioner
 • Cristiano Ronaldo fra Real Madrid til Juventus for 872 millioner
 • Ousmane Dembele fra Dortmund til Barcelona for 857 millioner
 • Paul Pogba fra Juventus til Manchester United for 783 millioner/
 • Gareth Bale fra Tottenham til Real Madrid for 752 millioner.
 • Cristiano Ronaldo fra Manchester United til Real Madrid for 701 millioner.
 • Gonzalo Higuain fra Napoli til Juventus for 671 millioner.
 • Neymar fra Santos til Barcelona for 609 millioner.

De største salg mellem to danske klubber

Det er dog ikke kun til udlandet, at der har været store handler danske klubber imellem. I 1990’erne huskes blandt andet den store handel mellem AB og Herning Fremad, hvor førstnævnte betalte ni millioner kroner for Abdul Sule. Pengene er dog vokset meget i dansk fodbold siden da, og her følger en oversigt over de største transfers indbyrdes mellem danske klubber. Det er ikke overraskende især FC København, som ofte har været klubben, der har fundet den store pengepung frem.

1: Victor Nelsson fra FC Nordsjælland til FC København

FC København hentede i 2019 Victor Nelsson for omkring 25 millioner kroner. Den dengang 21 årige forsvarsspiller blev straks en vigtig spiller i FCK, inden han et par år senere blev solgt videre til Galatasaray for mere end det dobbelte beløb.

2: Elias Achouri fra Viborg til FC København

Den tunesiske kantspiller var et stort hit i Viborg, og han har også indfriet forventningerne efter sit 22 mio. kr. dyre skifte til FC København.

3. Filip Bundgaard fra Randers FC til Brøndby IF

Denne transfer faldt på plads i januar 2024, og er virkelig et tegn på, at Brøndby mener det alvorligt på transfermarkedet. Dette kan vise sig at blive en god handel for klubben på Vestegnen, hvis Bundgaard for alvor slår igennem.

4. Nicolai Vallys fra Silkeborg IF til Brøndby IF

Det så dyrt ud, da Brøndby betalte 3 millioner euro for Vallys i sommeren 2022, men indtil videre har københavneren været alle pengene værd og spiller en nøglerolle for Brøndby i øjeblikket.

5. Mikkel Kaufmann fra AaB til FC København

Også på tredjepladsen er FCK den købende klub, da de i 2020 hentede den kun 19-årige Mikkel Kaufmann i det nordjyske for ca. 22 mio. kr. Skiftet til den danske hovedstad blev dog aldrig den helt store succes, og den offensive spiller er i stedet for nu på kontrakt hos tyske Union Berlin.

6: Jonas Borring fra OB til FC Midtjylland

Den hurtige kantspiller blev hentet til storsatsende FC Midtjylland i 2008, da de lagde hele 21 millioner kroner for den tidligere OB-spiller.

7: Jens Stage fra AGF til FC København

Der var ikke mange smil tilbage i Århus, da de solgte Århus-drengen Jens Stage til FC København for 18 millioner kroner.

8: Ulrik Laursen fra OB til FC København

Det var ikke kun Jonas Borring, som OB solgte til et millionbeløb til en anden dansk klub. Samme år blev også Ulrik Laursen solgt for 17 millioner kroner, da den tidligere Celtic-spiller skiftede til FCK.

9: Morten Nordstrand fra FC Nordsjælland til FC København

FC Nordsjælland har solgt masser af unge, udenlandske talenter til fine adresser i Europa, men de har også været gode til at spotte de danske spillere med et stort potentiale. Blot et år efter de hentede Morten Nordstrand i Lyngby, solgte FCN angriberen videre til FCK for knap 15 millioner.

10: Jens Martin Gammelby fra Silkeborg til Brøndby

Jens Martin Gammelby var ustoppelig i sin Silkeborg-tid, hvor backen med store offensive power viste sig så flot frem, at Brøndby endte med at betale et prisskilt på 11 millioner.

11: Sölvi Ottesen fra SønderjyskE til FC København

Den målfarlige, islandske forsvarsstyrmand vekslede et par imponerende sæsoner hos SønderjyskE med et skifte til FCK for ca 10 millioner.

12: Morten Duncan Rasmussen

Den mest scorende spiller i Superligaens historie blev købt for 10 millioner af Brøndby, men den høje angriber har også scoret masser af mål i både AGF og FCM.

Hvordan har de dyre spillere klaret sig?

I det første afsnit havde vi lavet en liste med de ti dyreste salg i Superligaen. Lad os se, hvordan nogle af disse spillere har præsteret i deres nye, udenlandske klubber.

Ernest Nuamah skiftede altså for et rekordstort beløb, da han forlod FC Norsjælland i 2023. Salget gik i første omgang til RWD Molenbeek, men det er reelt fransk Lyon, som ghaneseren er havnet i. Her har den 20-årige kantspiller fået en svær start med blot to mål og to assists i 24 ligakampe indtil videre.

Kamaldeen Sulemana var en anden ghaneser, som skiftede FCN ud med den franske liga, da han i 2021 blev solgt til Rennes. Han spillede dog kun to sæsoner Ligue 1, inden turen gik til Premier League og Southampton. Den traditionsrige engelske klub rykkede dog ned i Sulemanas første sæson, og den offensive spiller er slet ikke kommet på måltavlen i indeværende sæson.

Den norske skarpretter Alexander Sørloth hamrede 10 kasser ind i 19 Superligakampe for FCM, inden Crystal Palace hentede ham til Premier League. Det blev dog et målløst ophold i den bedste engelske række, men Sørloth har nydt stor succes i først Tyrkiet og siden i den spanske La Liga.

Hakan Haraldsson har fået masser af spilletid hos Lille i sin første sæson, og islændingen bliver spændende at følge i de kommende år.

Danske Viktor Kristiansen var i sin første sæson uden for Danmark med til at rykke ned sammen med Leicester. I denne sæson er han dog på et særdeles succesfuldt ophold i Bologna, hvor han har spillet 25 Serie A-kampe.

Gustav Isaksen blev et af FCM’s største salg, da italienske Lazio hentede den driblestærke dansker til Rom. Isaksen har fået masser af spilletid hos Lazio, og det virker bestemt muligt, at Isaksen på sigt kan blive en af profilerne på holdet. Section 4: Penge i moderne fodbold

Pengene inden for fodboldens verden er vokset i lyntempo de sidste 30 år, og spillerlønninger i de store ligaer har i dag nået et astronomisk niveau, som syntes helt umuligt for en generation siden. De store spillere er ikke blot fodboldspillere, men også et brand i sig selv, ofte med et stort apparatur af agenter og rådgivere bag sig.

I dag er det faktisk ikke blot spillerne, som er stjerner, selv agenterne og transfer-journalisterne er superstjerner og berømtheder - se bare på personer som Jorge Mendes og Fabrizio Romano.

I takt med de sociale medier og den brede appel, som fodbold har, er der intet, som tyder på at denne udvikling ikke vil fortsætte i de kommende år.

Også klubberne er på jagt efter en endnu større løncheck, hvilket blandt andet kom til udtryk i det, i første omgang, mislykkede forsøg på at skabe en ‘Super League’ med de allerstørste klubber.

Oftest stillede spørgsmål

Kan man læse mere om tidligere spillere i Superligaen? I vores store artikel over Superligaens Historie, kan du blive meget klogere på de mange fantastiske spillere, som har optrådt på de danske græsplæner.

Kan man spille på transfers hos nye expekt? Hold øje med vores fodboldspecials, da det ofte er muligt at spille på, hvor en bestemt spiller skifter til.

Kan man spille på Superligaen hos nye expekt? Nye expekt er stolt bettingpartner af 3F Superligaen, så du finder masser af odds på alle kampene hver uge.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.