nye expekt Blog

Optakt til PGL CS2 - Major Copenhagen

PGL CS2 er en længe imødeset Counter Strike 2 Major-turnering, som finder sted i København fra den 17. - 31. marts 2024. Det er den første CS2 (Counter Strike 2) major nogensinde og forventningerne er enorme efter de succesfulde CS majors, som blandt andet tidligere er blevet afholdt i Stockholm og Antwerpen. 

Den store e-sportsturnering finder i første omgang sted online, hvor de 24 hold dyster om en samlet præmiepulje på $ 1.250.000, når det går løs i marts måned. De fire finaledage foregår dog i Royal Arena, hvor de otte bedste hold skal dyste om førstepræmien på en halv million dollars.

Selvom Danmark har en stor e-Sports tradition er det den første Counter Strike-major, som finder sted i Danmark. Dermed får de tusindvis af danske e-Sportfans for første gang muligheden for at følge verdens bedste spillere dyste foran et fuldt publikum i den store Arena. Der er to danske hold, som har kvalificeret sig til turneringen (Heroic og ECSTATIC), mens manges danske favoritter fra Astralis missede kvalen.

Bliv klar til den store turnering med denne PGL Major 2024 optakt!

PGL CS2 er en turnering, som består af i alt 24 hold. 16 af holdene dyster i åbnings-runden i en stor fælles pulje. I gruppespillet spilles der om otte af pladserne i elimineringsrunden, mens otte hold allerede har sikret sig en plads blandt de sidste 16 takket været deres rangering. 

De to danske hold ECSTATIC og Heoric er begge med i åbnings-runden, og skal dermed se, om de kan spille sig videre til elimineringsrunden og derfra videre til det store finalestævne i Royal Arena.

Turneringsstruktur

Vi vil nu i denne PGL Major 2024 optakt komme nærmere ind på turneringsstrukturen ved PGL CS2 Major Copenhagen 2024.

Åbningsrunden finder sted frem til den 21. marts, og de 16 hold i denne turneringsfase vil hver spille fem kampe, hvorefter de otte bedste hold vil avancere til elimerings-runden, hvor de vil slutte sig til de otte hold, som allerede er kvalificeret hertil. De otte dårligst placerede hold i åbningsrunden vil ryge af turneringen. Denne del af turneringen vil ligesom elimineringsrunden foregå online.

Elimineringsrunden vil løbe frem til den 24. marts, hvorefter de otte bedste hold vil gå videre til kvartfinalerne, og resten af turneringen foregår herefter som en klassisk knockout-turnering, hvor taberne i hver runde elimineres. Det er dog værd at bemærke, at der i knockout-turneringen spilles bedst af tre kampe. Alle kampene i knockout-runden finder sted i Royal Arena i København.

Det hele afsluttes med de store finale-playoffs som starter den 28 marts med kvartfinaler og afsluttes den 31. marts med den store finale. Alle kampene i finale-playoffs ved dette event spilles som sagt foran et fyldt Royal Arena i København.

Favoritter og underdogs

Otte af de højest rangerede hold har allerede sikret sig en plads i eliminerings-runden, og de er dermed allerede et skridt foran de andre 16 hold, som først skal igennem åbningsrunden.

De otte hold, som indtræder i eliminerings-runden er:

 • FaZe Clan
 • Team Spirit
 • Team Vitality
 • MOUZ 
 • Virtus.pro
 • Natus Vincere 
 • G2
 • Complexity 

Flere af disse hold er naturligvis blandt de store favoritter til at vinde turneringen, da de som sagt allerede er en runde længere end de andre hold.

Mest tiltro har oddsætterne til Team Spirit (odds 3,25), Team Vitality (3,50) og FaZe Clan (odds 3,75). Blandt de otte hold som allerede er kvalificeret til elimineringsrunden, er der mindst forventninger til Complexity (odds 21,00).

De 16 Counter Strike 2 hold, som først skal deltage i åbningsrunden er:

 • Cloud9
 • Eternal FFire
 • ENCE
 • Apeks
 • Heroic
 • 9Pandas
 • SAW
 • ECSTATIC
 • AMKAL
 • KOI
 • Furia
 • Imperial
 • paiN
 • Legacy
 • The MongolZ
 • Lynn Vision

Som sagt indtræder begge de to danske hold (Heroic og ECSTATIC) altså allerede i turneringen her. Blandt de største favoritter fra denne gruppe er Cloud9 (odds 16), og netop Heroic (odds 34).

Hvis du tror på, at de danske underdogs fra ECSTATIC kan gå hele vejen, kan du få hele odds 251. Den mest overraskende vinder af den store Counter Strike 2-turnering vil dog være Lynn Vision, da en samlet sejr til det kinesiske hold giver pengene mere end 1.000 igen!

Spil på turneringen lige her

FAQs

Hvilket spil dystes der i ved PGL CS2 Major Copenhagen?

Der spilles kampe i det populære spil CS2 (Counter Strike 2) ved den store turnering i København. Det er første gang at der afholdes en Major-turnering i CS2.

Hvor afholdes PGL CS2?

PGL CS2 afholdes online i de første to runder, mens finalerstævnet som sagt afholdes i Danmarks hovedstad, da alle kampene fra kvartfinalerne og frem spilles i Royal Arena, som ligger på Amager.

Hvilke danske Counter Strike 2 hold deltager ved denne Major?

De danske hold Heroic og ECSTATIC deltager begge ved turneringen. Blandt disse er forventningerne blandt oddsætterne størst til Heroic, der er en af outsiderne til at gå hele vejen. Hvis ECSTATIC ender som vinderne vil det være en sensation. Astralis som nok er det mest kendte danske e-Sport-hold deltager ikke ved PGL CS2, da de ikke har kvalificeret sig.

Hvad dyster holdene om ved PGL CS2?

Udover prestigen og hæderen følger der også en klækkelig kontant belønning til det vindende hold. De tager nemlig hovedpræmien på $ 500.000, mens den samlede præmiepulje er på $ 1.250.000.

Kan man sætte væddemål på e-Sport?

Ja, du kan lave dine væddemål på e-Sport på samme måde, som når du spiller på fodbold eller tennis. Til et event som PGL CS2 kan du eksempelvis spille på den samlede vinder, ligesom du kan lave væddemål på de enkelte kampe.


Vores Partnere
ManchesterCity

Manchester City FC

3F Superliga

3F Superliga


Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.