nye expekt Blog

Premier League Dart-kalender – få et overblik over 2024

Premier League Darts 2024 er allerede i fuld gang, og i denne guide kan du få et overblik over resten af sæsonen i den store og populære dartturnering.

Premier League Dart 2024 begyndte torsdag den 1. februar 2024 i Cardiff, og det slutter torsdag den 23. maj 2024 med et stort event i O2 Arena i London.

Der skal i alt spilles dart i 17 forskellige arenaer i 2024-sæsonen af Premier League Darts, og flere af dem er allerede afgjort.

Alle Premier League Darts Odds

Premier League Darts-kalender 2024

Premier League Dart-sæsonen er som nævnt startet. Det første event fandt sted d. 1. februar 2024 i Utilita Arena i Cardiff og blev vundet af engelske Michael Smith.

Sæsonens andet event blev afholdt i Mercedes-Benz Arena i Berlin ugen efter d. 8. februar, og her vandt Michael van Gerwen mod Luke Littler i finalen.

Den hollandske stjerne Michael van Gerwen endte med også at vinde sæsonens tredje event i OVO Hydro i Glasgow d. 15. februar samt det fjerde event d. 22. februar i Utilita Arena i Newcastle. Michael van Gerwen er også den forsvarende Premier League Dart-vinder. I 2023 slog han Gerwyn Price i finalen med 11-5.

Nedenfor kan du se de resterende 13 events, der mangler i Premier League Dart-kalenderen 2024.

ArenaDato
Westpoint Arena, ExeterTorsdag d. 29. februar
Brighton Centre, BrightonTorsdag d. 7. marts
Motorpoint Arena Nottingham, NottinghamTorsdag d. 14. marts
3Arena, DublinTorsdag d. 21. marts
SSE Arena, BelfastTorsdag d. 28. marts
AO Arena, ManchesterTorsdag d. 4. april
Utilita Arena, BirminghamTorsdag d. 11. april
Rotterdam Ahoy, RotterdamTorsdag d. 18. april
M&S Bank Arena, LiverpoolTorsdag d. 25. april
P&J Live, AberdeenTorsdag d. 2. maj
First Direct Arena, LeedsTorsdag d. 9. maj
Utilita Arena, SheffieldTorsdag d. 16. maj
The O2, LondonTorsdag d. 23. maj

Ved playoff-eventet i The 02 Arena i London torsdag d. 23. maj skal det hele afgøres, og de fire bedste spillere i løbet af sæsonen er kvalificeret til det afsluttende event i den britiske hovedstad.

Formatet i Premier League Dart 2024

I det spændende format af Premier League Darts 2024 deltager otte spillere i, hvad der er den 20. udgave af turneringen arrangeret af Professional Darts Corporation (PDC). De fire bedst spillere på verdensranglisten er automatisk sikret en plads, mens de fire resterende spillere bliver inviteret til at deltage.

Ved hvert event i sæsonen kan de otte spillere indsamle point. Vinderen af hvert event får fem point, en finaleplads giver tre point, og en semifinaleplads giver to point til den samlede stilling. Alle kampe op til den store finale afgøres ved det første til seks legs, bortset fra det sidste og afgørende event d. 23. maj, hvor de fire bedste spillere skal konkurrere om den eftertragtede titel. I semifinalerne ved dette event spilles der bedst af 19 legs, mens der i finalen spilles bedst af 21 legs, så der er meget at se frem til for dartfans verden over.

Blandt de otte konkurrerende spillere i 2024-sæsonen finder vi nogle af spillets allerstørste navne. Historisk set er Michael van Gerwen den mest vindende spiller i Premier League Dart-historien med syv titler. Phil Taylor nåede at vinde seks titler, inden han stoppede sin glorværdige karriere i 2018. Taylor vandt de fire første udgaver af Premier League Dart fra 2005 til 2008. Taylors sidste Premier League-titel vandt han i 2012.

Spillerne i Premier League Dart 2024

Her kan du læse om de otte spillere, der er med i Premier League-sæsonen i dart 2024. Sæsonen er allerede startet, og det er den forsvarende Premier League Dart-mester Michael van Gerwen, der har gjort det bedst i sæsonen indtil videre, da han indtil videre har vundet tre ud af de fire events.

Michael van Gerwen:

Den erfarne hollandske dartspiller anses for at være en af de bedste spillere i historien. Han har vundet alt, hvad der er værd at vinde i dart, og det har han gjort flere gange. Den højrehåndede hollænder er den mest vindende dartspiller i Premier League-historien, og han er også favorit til at vinde sin ottende titel i 2024. Han ligger nummer 1 på ranglisten efter de første fire spillede events.

Michael Smith:

33-årige Michael Smith har fået en god start på Premier League-sæsonen i dart. Smith vandt det første event i Cardiff, og han ligger i skrivende stund nummer 2 i stillingen. Michael Smith blev verdensmester i 2023, da han i finalen slog Michael van Gerwen.

Luke Littler:

Den bare 17-årige Luke Littler fik sit store gennembrud ved VM i 2024, hvor den unge englænder overraskede alt og alle og gik hele vejen til finalen, som han dog tabte til landsmanden Luke Humphries. Luke Littler har fået en god start på sin første sæson i Premier League, hvor han indtager tredjepladsen efter de første fire events. Littler blev inviteret til at deltage i Premier League Dart efter sit flotte VM, og det er hans debutsæson.

Luke Humphries:

En anden Premier League-debutant er verdensmester Luke Humphries, der automatisk var kvalificeret til denne sæson qua førstepladsen på verdensranglisten. Humphries har ikke fået den bedste start på sæsonen, og lige nu ligger han på femtepladsen i tabellen.

Rob Cross:

I 2018 vandt Rob Cross VM i dart, og han har lavet flere flotte resultater siden da. Cross fik en invitation i 2024-sæsonen i Premier League Dart, og den tidligere verdensmester ligger p.t. på en fjerdeplads.

Gerwyn Price:

Waliseren Gerwyn Price er også en profileret dartspiller, og han har vundet en hel del. Premier League Dart har Price dog ikke vundet endnu, men i 2023 blev han nummer to efter et nederlag til Michael van Gerwen i finalen. Price ligger lige nu nummer 6 i stillingen, og han fik en invitation til denne sæson.

Nathan Aspinall:

32-årige Nathan Aspinall var automatisk kvalificeret til Premier League Dart 2024, da han ligger nummer fire på verdensranglisten. Aspinall er en af få spillere i feltet, der ikke har vundet VM i dart før. Premier League har han heller ikke vundet, men i 2020 var han i finalen, hvor han tabte til den nu pensionerede Glen Durrant. Aspinall ligger nummer 7 i stillingen lige nu.

Peter Wright:

Den skotske dartspiller Peter Wright har fået en skidt start på 2024-sæsonen i Premier League, hvor han er røget ud i kvartfinalen hver gang og endnu ikke har skrabet nogle point sammen. Wright har vundet PDC’s verdensmesterskab to gange i karrieren, og han vandt senest i 2022. I 2017 nåede han finalen i Premier League Dart, men her tabte han til Michael van Gerwen. Det er hans hidtil bedste resultat i turneringen, som han har deltaget i 11 gange, hvilket gør ham til den af de otte spillere, der har deltaget i næstflest Premier League Dart-sæsoner. Kun Michael van Gerwen har spillet flere med 12.

Arenaerne i Premier League Dart 2024

I sektionen Premier League Dart-kalender kan du se en oversigt over alle arenaer, som er en del af sæsonen. Nedenfor kan du læse om fire af de store arenaer.

AO Arena, Manchester:

Den 4. april skal der spilles i AO Arena i Manchester, og det er sæsonens tiende event. Arenaen har været i brug i Premier League Dart siden 2008.

Rotterdam Ahoy:

Den 18. april skal de otte dartspillere i Premier League til Rotterdam, der er Hollands næststørste by. Arenaen har været brugt i Premier League siden 2016.

M&S Bank Arena, Liverpool:

Ugen efter skal spillerne til Liverpool og M&S Bank Arena, der har været i brug siden begyndelsen af Premier League Darts.

The O2, London:

Sæsonen i Premier League Dart kulminerer med playoffs torsdag d. 23. maj i The O2 Arena i London. Arenaen har flere gange tidligere været vært for dette event i Premier League Dart, og det var også i The O2, at der blev spillet playoffs i 2023.

Alle Premier League Darts Odds

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spilles det sidste event i Premier League Dart 2024-sæsonen?

Sæsonens sidste event spilles d. 23. maj i The O2 Arena i London, hvor de fire bedste spillere i sæsonen skal dyste om titlen.

Hvem er favorit til at vinde Premier League Darts 2024?

Michael van Gerwen er favorit til at vinde Premier League Dart, og lykkes det for ham, vil det være hans ottende titel i turneringen.

Hvem er forsvarende Premier League Dart-vinder?

Michael van Gerwen er forsvarende mester i Premier League Dart. Van Gerwen har endda vundet titlen syv gange.

Hvornår blev første udgave af Premier League Dart spillet?

I 2005 blev Premier League Dart afholdt for første gang, og engelske Phil Taylor vandt første udgave af turneringen.


Vores Partnere
ManchesterCity
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.