Oscars 2024 - odds på alle kategorierne ved prisuddelingen hos nye expekt

Det store og populære awardshow Oscars finder hvert år sted i USA, og prisuddelingen plejer at finde sted enten i februar eller marts. Showet i 2024 afholdes natten til mandag den 11. marts dansk tid.

Første gang awardshowet blev afholdt var i midten af maj i 1929, og siden da er massevis af Oscar-statuetter blevet uddelt til kendte såvel som ukendte filmfolk verden over.

På nye expekt er der et stort udvalg af odds på Oscar-showet, og i denne guide kan du læse om alle de mange odds, som er tilgængelige på begivenheden.

Oscars 2024 betting ved nye expekt

Der er mange dygtige filmfolk, der har opnået Oscars 2024 nomineringer, og når nomineringerne er fordelt, kan du forvente, at der vil være odds på hele oscaruddelingen hos nye expekt.

Der skal uddeles i alt 23 Oscar-statuetter til showet, og du kan som nævnt finde odds på alle kategorierne. Blandt kategorierne er “Bedste film”, “Bedste skuespiller”, “Bedste skuespillerinde”, “Bedste instruktør” og så videre.

Du finder oddsene på Oscarshowet ved at klikke på “Sports” i topmenuen på nye expekt. Herefter skal du trykke på det ikon, hvor der står “Mere”, hvorefter en menu foldes ud. Scroll ned i bunden til “Specials” og klik på “Alle Specials”.

Under “Globalt” finder du så “Oscaruddelingen”, hvor alle nye expekts Oscars 2024 odds befinder sig.

Oscars 2024 odds hos nye expekt

I dette afsnit ses der nærmere på de odds, der er på nye expekt til den store Oscaruddeling i 2024.

 • Bedste film: På nye expekt finder du odds på de nominerede i kategorien “Bedste film”, hvor i alt ti film er nomineret. Filmen “Oppenheimer” er den store favorit til at vinde prisen i 2024. Film som “Poor Things”, “The Holdovers”, “Barbie” og “Anatomy of a Fall” er også blandt de nominerede.
 • Bedste skuespiller: I denne kategori er der fem nominerede, og der er odds på alle fem kandidater til prisen hos nye expekt. Cillian Murphys præstation i “Oppenheimer” har gjort ham til favorit til at vinde statuetten.
 • Bedste skuespillerinde: Ved nye expekt er det også muligt at spille på en af de fem nominerede i kategorien “Bedste skuespillerinde”. Emma Stone, Lily Gladstone, Sandra Huller, Carey Mulligan og Annette Bening er de fem nominerede.
 • Bedste instruktør: Endnu en af de store priser ved Oscaruddelingen er prisen som “Bedste instruktør”, og det er også en kategori med fem nominerede. Sådan er det i øvrigt i alle kategorierne bortset fra kategorien “Bedste film”. Nye expekt har også odds på alle fem kandidater i denne kategori. Christopher Nolan er favoritten til at vinde for “Oppenheimer”. Det vil i så fald være Nolans første Oscar-statuette. I 2018 var han også nomineret i kategorien for filmen “Dunkirk”.
 • Bedste mandlige birolle: I kategorien her er Robert Downey Jr. favorit til at vinde for sin præstation i “Oppenheimer”. Blandt de øvrige Oscars 2024 nomineringer i denne kategori er Ryan Gosling for sin rolle som Ken i “Barbie” og Robert De Niro i “Killers of the Flower Moon”.
 • Bedste kvindelige birolle: Her er de nominerede til Oscars 2024: Da’Vine Joy Randolph, Danielle Brooks, Emily Blunt, America Ferrera og Jodie Foster. Førstnævnte er favorit for sin præstation i “The Holdovers”.
 • Bedste filmatisering: “Oppenheimer” er også nomineret i denne kategori, og det samme er “American Fiction”, “Barbie”, “Poor Things” og “The Zone of Interest”. Du kan finde odds på alle fem nominerede på nye expekt.
 • Bedste originale manuskript: Ved Oscars 2024 er de nominerede i kategorien her følgende: “Anatomy of a Fall”, “The Holdovers”, “Past Lives”, “Maestro” og “May December”.
 • Bedste klipning: Dette er endnu en kategori ved Oscaruddelingen 2024, hvor “Oppenheimer” er favorit til at vinde. De øvrige nominerede er “Anatomy of a Fall”, “The Holdovers”, “Killers of the Flower Moon” og “Poor Things”.
 • Bedste animerede film: Ved den 96. Oscaruddeling er “Spider-Man: Across The Spider-Verse” en af de nominerede i denne kategori, og den er også favorit til at vinde. De øvrige nominerede er “The Boy and the Heron”, “Nimona”,” Elemental” og “Robot Dreams”.
 • Bedste dokumentar: De fem nominerede i denne kategori er i 2024: “20 Days in Mariupol”, “The Eternal Memory”, “Four Daughters”, “Bobi Wine: The People’s President” og “To Kill a Tiger”.
 • Bedste korte dokumentar: Du finder også odds på “Bedste korte dokumentar” hos nye expekt, hvor de fem nominerede i 2024 er: “The ABC’s of Book Banning”, “The Last Repair Shop”, “Nai Nai & Wai Po”, “The Barber of Little Rock” og “Island in Between”.
 • Bedste internationale film: Denne kategori har danske film tidligere vundet. I 1988 vandt “Babettes gæstebud” fx, og i 2021 vandt “Druk”. I 2024 er der ingen danske film nomineret i denne kategori. Favoritten til at vinde er “The Zone of Interest”.
 • Bedste fotografering: Denne pris er “Oppenheimer” også favorit til at vinde. De øvrige nominerede er “Killers of the Flower Moon”, “Poor Things”, “Maestro” og “El Conde”.
 • Bedste scenografi: De fem nominerede i denne kategori er: “Barbie”, “Poor Things”, “Oppenheimer”, “Killers of the Flower Moon” og “Napoleon”. Denne kategori er Oppenheimer ikke favorit til at vinde i 2024, men i stedet er det Barbie-filmen, der har favoritværdigheden.
 • Bedste sang: “Barbie” og Billie Eilish-sangen “What Was I Made For?” er også favorit til at vinde prisen for “Bedste sang”. Også sangen “I’m Just Ken” fra Barbie er blandt de nominerede i kategorien ved Oscars 2024.
 • Bedste musik: I denne kategori er følgende film nominerede i 2024: “Oppenheimer”, “Poor Things”, “Killers of the Flower Moon”, “American Fiction” og “Indiana Jones and the Dial of Destiny”.
 • Bedste animerede kortfilm: Du kan også finde odds på alle fem nominerede i denne kategori, og i 2024 er de som følger: “Letter to a Pig”, “War Is Over! Inspired by the Music of John and Yoko”, “Ninety-Five Senses”, “Pachyderme” og “Our Uniform”.
 • Bedste makeup: Den amerikanske film “Maestro” er favorit til at vinde denne pris i 2024. De øvrige nominerede i kategorien er “Poor Things”, “Society of the Snow”, "Oppenheimer" og “Golda”.
 • Bedste kostumer: “Barbie” er favorit til at vinde for “Bedste kostumer”, men også “Poor Things”, “Killers of the Flower Moon”, “Oppenheimer” og “Napoleon” kan vinde, og du kan finde odds på det hos nye expekt.
 • Bedste kortfilm: I denne kategori er den danske kortfilm “Ridder Lykke” nomineret. Den engelske titel er “Knight of Fortune”. Det er dog filmen “The Wonderful Story of Henry Sugar”, der er favorit til at vinde Oscar-statuetten i denne kategori.
 • Bedste lyd: “Oppenheimer” er også nomineret her, og det samme er “The Zone of Interest”, “Maestro”, “The Creator” og “Mission Impossible - Dead Reckoning Part One”.
 • Bedste visuelle effekter: I denne kategori er de fem nominerede til Oscars 2024: “The Creator”, “Godzilla Minus One”, “Guardians Of The Galaxy Vol. 3”, “Napoleon” og “Mission Impossible - Dead Reckoning Part One”.

Det var de 23 kategorier til Oscars 2024, og på nye expekt kan du finde spilmuligheder på alle de priser, der skal uddeles, når showet løber af stablen natten til mandag den 11. marts dansk tid.

“Oppenheimer” er nomineret i hele 13 ud af de 23 kategorier og er dermed den film med flest Oscars 2024 nomineringer. “Poor Things” er nomineret i 11 kategorier, og “Killers of the Flower Moon” er nomineret i 10 kategorier.

“Ridder Lykke”, der som nævnt har titlen "Knight of Fortune” på engelsk, er den eneste danske nominering ved Oscars 2024. Filmen er instrueret af Lasse Lyskjær Noer. Tidligere har danske kortfilm som “Helium”, “The New Tenants”, “Der er en yndig mand” og “Valgaften” vundet Oscar-statuetten i denne kategori.

Oscars 2024 live betting på nye expekt

Som odds-afsnittet ovenfor viser, mangler der ikke spilmuligheder på Oscaruddelingen 2024 hos nye expekt.

Hvis du ikke kender til Live Betting, betyder det, at du kan spille på en begivenhed, mens den foregår. Oddsene ændrer sig løbende ved live betting.

Mulighederne for live betting på Oscar-showet skal du ikke forvente, der er mange af, men udvalget af live odds på nye expekt er stort på sportsgrene som fodbold, tennis, basketball og så videre.

Oscars 2024 betting på mobilen hos nye expekt

Hvis du ejer en Android- eller iOS-enhed, kan du bruge den til at spille med hos nye expekt, og det gælder altså både mobilen og tablet.

Du går ikke glip af noget ved at bruge din mobil på nye expekt, da du har adgang til præcis de samme funktioner, som du har, hvis du benytter din computer. Derfor kan du også bruge din mobil eller tablet til betting på Oscars 2024 hos nye expekt.

For at gå til nye expekt på din mobil skal du have adgang til internettet og bruge browseren på din smartphone eller tablet. Du skal også være minimum 18 år gammel og bo i Danmark, før du kan spille.

Sådan foregår Oscars

Som skrevet i indledningen af guiden, fandt første udgave af oscarshowet sted helt tilbage i 1929, og siden da har det været afholdt hvert år. Det vil sige, at showet i 2024 er udgave nummer 96.

Det første show i 1929 fandt sted på The Hollywood Roosevelt Hotel. Siden 2002 er det Dolby Theatre, der har været brugt som venue for Oscar-showet flest gange. Tidligere har Dorothy Chandler Pavilion også været venue for adskillige udgaver af Oscar-showet.

I 1930 kunne man første gang lytte til Oscaruddelingen i radioen, og 23 år senere blev awardshowet for første gang sendt i fjernsynet.

Ved Oscars 2024 skal der uddeles 23 priser, og de nominerede til hver kategori er udvalgt af AMPAS (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences), hvor tusindvis af filmfolk er med. I kategorien “Bedste film” er der i alt ti nominerede, men i de øvrige 22 kategorier er der fem nominerede.

Jimmy Kimmel er vært for Oscars 2024, og det er fjerde gang, at han skal være vært for det store prisshow. Millioner af seere verden over sidder hvert år klar til at følge begivenheden, og det er særligt priser som “Bedste film”, “Bedste instruktør”, “Bedste skuespiller” og “Bedste skuespillerinde”, som får den største opmærksomhed.

Når Oscar-showet bliver vist på tv, bliver kategorierne præsenteret af udvalgte personer. Når de nominerede er vist for seerne og folk i salen, annoncerer vedkommende så vinderen af Oscar-statuetten i den pågældende kategori.

I Oscar-historien er der tre film, der har vundet 11 priser, hvilket er rekord. Disse er “Ben-Hur” fra 1959, “Titanic” fra 1997 og “The Lord of the Rings: The Return of the King”. Sidstnævnte vandt endda i alle kategorier, den var nomineret i.

Guiden har allerede sat spot på nogle af de hædrede danske værker i Oscar-historien, og du kan herunder få et overblik over danske vindere af den prestigefyldte Oscar-statuette.

Danske vindere af en Oscar-statuette

Dette afsnit fokuserer kun på danskproducerede værker, der har vundet en Oscar-statuette.

I 1988 vandt Gabriel Axel prisen for “Bedste udenlandske film” med “Babettes gæstebud”. Året efter vandt Bille August prisen i den samme kategori med “Pelle Erobreren”. Susanne Bier vandt i 2011 med “Hævnen”, og Thomas Vinterberg vandt med “Druk” i 2021 i samme kategori.

I 1999 vandt Anders Thomas Jensen med “Valgaften” for “Bedste kortfilm”. Som nævnt tidligere har yderligere tre danske film vundet i denne kategori: I 2003 vandt Martin Strange-Hansen med “Der er en yndig mand”, i 2010 vandt Joachim Back med “The New Tenants” og i 2014 vandt Anders Walter med "Helium".

Andre sportsgrene at spille på

Det var en masse om Oscars 2024, men hvis det ikke har din interesse, er der flere andre begivenheder, som du kan spille på hos nye expekt.

Under “Sports” kan du finde odds på sportsgrene som fodbold, basketball, tennis, esport, amerikansk fodbold, boksning, golf, Formel 1, ishockey, cykling, dart og en masse andet.

Hvis du spiller på Oscar-showet, sportsgrene eller andet, er det vigtigt, at du spiller med omtanke. Det betyder, at du kun skal spille for penge, som du kan tåle at miste.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.