Amerikansk valg odds - stort udbud af spil hos nye expekt

Når det amerikanske præsidentvalg er nært forestående, får det altid stor opmærksomhed, fordi det er så stor en begivenhed, som interesserer mange mennesker over hele verden.

Hos nye expekt er præsidentvalget i USA også en stor begivenhed, som du kan finde mange odds på, og i denne guide kan du læse om nogle af spilmulighederne og meget andet.

Præsidentvalg USA betting hos nye expekt

Det første amerikanske præsidentvalg blev afholdt fra midten af december 1788 og frem til den 7. januar 1789. Det er første og eneste gang, at et amerikansk præsidentvalg har fundet sted over to kalenderår.

George Washington var den første, der blev valgt som præsident i USA's historie, og han sad på posten frem til den 4. marts 1797. John Adams, der var den første vicepræsident i historien i USA, blev den anden amerikanske præsident i historien, og siden dengang har adskillige andre varetaget præsidentembedet i USA. Længere nede i guiden kan du se, hvem der har været amerikansk præsident i løbet af historien.

Hvis du gerne vil finde nye expekts odds på det amerikanske præsidentvalg, skal du for det første klikke på “Sports”. Når du er her, skal du klikke på “Alle”, hvor du kan finde alle nye expekts udbud på betting. Scroll ned i bunden til “Specials”, og hvis der er amerikanske valg odds tilgængeligt, er de at finde under “Globalt”.

Du kan ikke forvente, at der vil være odds på præsidentvalget i USA, hvis der er mange måneder til valget. I det følgende afsnit kan du læse om de odds, der kan være på det amerikanske præsidentvalg.

Præsidentvalg USA odds på nye expekt

Når det amerikanske valg kommerer tæt på, kan du godt regne med, at nye expekt vil have odds på præsidentvalget i USA.

Herunder kan du se nogle af de oddsmuligheder, der vil kunne være på det amerikanske præsidentvalg.

  • Vinder af præsidentvalget: På nye expekt kan du være helt sikker på, at det er muligt at finde odds på, hvem der bliver den næste præsident i USA. Joe Biden har været præsident siden starten af 2021, hvor han overtog embedet fra Donald Trump.
  • Vindende parti: Her kan du fx få odds på, om Republikanerne eller Demokraterne ender som det vindende parti ved præsidentvalget.
  • Vinder flest delstater: I USA har alle personer over 18 år ret til at stemme ved valget, og vælgerne er fordelt på de 50 amerikanske delstater. Nye expekt kan have odds på, hvilken kandidat der vinder flest delstater.
  • Vinder af specifik stat: Der kan også være odds på, hvilken kandidat der vinder en given stat ved det amerikanske præsidentvalg.

Dette er blot fire eksempler på spilmuligheder, der kan være på det amerikanske præsidentvalg, men du kan forvente, at spiludvalget rummer endnu mere end ovenstående eksempler.

Præsidentvalg USA betting på mobilen hos nye expekt

Ejer du en iOS- eller Android-enhed, kan du bruge den til at logge ind med hos nye expekt, hvis du er minimum 18 år gammel og har adresse i Danmark. Nye expekts mobilversion byder på det samme indhold, som du finder på computerversionen, så du går ikke glip af noget som helst ved at bruge din mobil i stedet.

Hvis du har en tablet, kan du også bruge den hos nye expekt til fx at udforske odds på det amerikanske præsidentvalg, eller hvad du har lyst til.

Præsidentvalg USA live betting på nye expekt

Når det kommer til Live Betting, er udvalget også stort hos nye expekt, men en begivenhed som det amerikanske præsidentvalg kan du ikke forvente, at der vil være live odds på.

Du finder nye expekts live betting-sektion ved at klikke på “Live nu” under “Sports”. Du kan også kigge efter det rektangulære ikon med teksten “LIVE”.

Live betting er en form for betting, hvor du eksempelvis kan spille på en tenniskamp, mens den spilles. Hvis den ene tennisspiller er tæt på at vinde, vil oddset i live betting være lavere, end det var ved kampens begyndelse, fordi oddsene ændrer sig i takt med hændelserne på banen i live betting.

Sådan foregår det amerikanske præsidentvalg

I USA er der 538 valgmænd i alt, og den af de to præsidentkandidater, der får samlet 270 valgmænd eller mere, kan kalde sig for USA’s præsident.

Når det er valgår i USA, er det sikkert, at valget finder sted den første tirsdag i november, og sådan har det været i mange år.

Inden selve præsidentvalget skal primærvalget afholdes, og det er her, man finder partiernes kandidater til præsidentembedet. Primærvalgene finder sted det samme år, som det amerikanske præsidentvalg afholdes.

Tirsdag er også en vigtig dag, når det kommer til primærvalgene. “Super Tuesday” er en betegnelse, der har været i brug siden 1970'erne, og på denne tirsdag bliver de fleste af primærvalgene afholdt både for Det Republikanske Parti og Det Demokratiske Parti.

Primærvalgene afholdes i alle USA’s delstater, men også territorierne Amerikansk Samoa, Guam, Nordmarianerne, U.S. Virgin Islands og Puerto Rico, og datoen for primærvalget i hver enkelt stat eller territorium er ikke nødvendigvis det samme for begge partier, selv om størstedelen af primærvalgene afholdes på samme dato for både Republikanerne og Demokraterne.

De opstillede kandidater for de to partier skal kæmpe om at få nok delegerede, så de kan blive valgt som kandidat for deres parti.

Der er et forskelligt antal delegerede at kæmpe om i delstaterne og territorierne, og det er indbyggertallet de forskellige steder, der har indflydelse på, hvor mange delegerede der er hvert enkelt sted. Der bor flest mennesker i Californien, så derfor er det også den delstat med flest delegerede. Der bor færrest mennesker i territorier som Nordmarianerne, Amerikansk Samoa, U.S. Virgin Islands og Guam, hvorfor de også har færrest delegerede.

Stort set alle amerikanske statsborgere over 18 år kan stemme til præsidentvalget, men man skal være registreret som vælger for at kunne stemme. Mens territorierne har delegerede ved primærvalgene, kan de dog ikke stemme ved præsidentvalget.

Som nævnt skal amerikanerne stemme til præsidentvalget den første tirsdag i november under et valgår. Når valgets stemmer er optalt, er valget afgjort. Vinderen af præsidentvalget indsættes som regel den 20. eller 21. januar, og det er også en begivenhed, der får stor opmærksomhed over hele verden.

Amerikanske præsidenter gennem tiden

Nedenfor følger en liste over alle amerikanske præsidenter i historien.

Som skrevet indledningsvis var George Washington den første amerikanske præsident, og han besad præsidentembedet fra den 30. april 1789 og frem til den 4. marts 1797.

Efter Washington blev John Adams, der var vicepræsident under George Washington, præsident. Adams var USA’s præsident fra den 4. marts 1797 til den 4. marts 1801.

Fra 4. marts 1801 og otte år frem var Thomas Jefferson præsident i USA, og efter ham sad James Madison som præsident i lige så mange år.

Fra 4. marts 1817 til 4. marts 1825 var James Monroe USA’s præsident, og efter ham tog John Quincy Adams over i de efterfølgende fire år.

Demokraten Andrew Jackson var præsident i USA fra 4. marts 1829 til 4. marts 1837, og efter ham fulgte demokraten Martin Van Buren, der sad som præsident i fire år frem til den 4. marts 1841.

William Henry Harrison er den præsident i historien, der har siddet kortest tid i embedet, da han døde blot en måneds tid efter indsættelsen som USA’s præsident.

John Tyler var den tiende præsident i USA, og han sad frem til 4. marts 1845. Efter ham fulgte James K. Polk, der sad i fire år.

Zachary Taylor var den anden amerikanske præsident i historien, der døde, mens han var præsident. Taylor døde cirka halvandet år efter sin indsættelse.

Millard Fillmore, der var vicepræsident under Taylor, overtog embedet efter Taylors død, og han sad frem til 4. marts 1853.

Franklin Pierce var USA’s 14. præsident, og han var præsident i fire år frem til 4. marts 1857. Herefter var demokraten James Buchanan præsident fra 1857 til 1861.

Abraham Lincoln var præsident fra 1861 og frem til sin død i 1865. Han blev skudt og dræbt den 14. april 1865. Lincoln er en af de mest kendte og største præsidenter i den amerikanske historie.

Vicepræsident Andrew Johnson overtog præsidentembedet, og han sad i cirka fire år på posten.

Republikaneren Ulysses S. Grant var USA’s præsident i otte år frem til 4. marts 1877, og efter ham fulgte endnu en republikansk præsident i Rutherford B. Hayes, og han var præsident i fire år.

James A. Garfield blev præsident efter Hayes, men han nåede kun at sidde i et halvt år, da han døde i september 1881. Få måneder før sin død var Garfield også udsat for et attentat.

Chester A. Arthur var vicepræsident under Garfield, og han overtog præsidentposten efter Garfields død. Arthur sad frem til 4. marts 1885.

Fra 4. marts 1885 - 4. marts 1889 var Grover Cleveland præsident, og efter ham sad Benjamin Harrison ligeledes i fire år. Cleveland tog herefter fire år mere som præsident, og det gjorde ham til den første amerikanske præsident, der har siddet som præsident i to forskellige perioder.

Fra 4. marts 1897 til sin død den 14. september 1901 var William McKinley præsident i USA. Han var også udsat for et attentat, og han døde en uges tid efter af sine kvæstelser.

Vicepræsident Theodore Roosevelt tog over, og han var herefter USA’s præsident frem til 4. marts 1909.

Republikaneren William Howard Taft havde fire år som amerikansk præsident fra 1909 - 1913, og efter ham fulgte demokraten Woodrow Wilson, der sad i otte år.

Fra 4. marts til sin død den 2. august 1923 var Warren G. Harding præsident i USA. Calvin Coolidge var vicepræsident, da Harding døde, og han overtog derfor præsidentembedet. Coolidge var USA’s 30. præsident og sad frem til 4. marts 1929.

Herbert Hoover var præsident i USA fra 4. marts 1929 - 4. marts 1933, og efter ham sad Franklin D. Roosevelt på posten helt frem til sin død i april 1945, og det gør Roosevelt til den præsident, der har siddet i længst tid.

Fra 12. april 1945 og frem til 20. januar 1953 var Harry S. Truman præsident i USA, og efter ham fulgte Dwight D. Eisenhower, der var præsident indtil 20. januar 1961.

John F. Kennedy var USA’s 35. præsident, og han nåede at sidde i knap tre år. Den 22. november 1963 blev han myrdet i Dallas.

Lyndon B. Johnson, der var vicepræsident under Kennedy, overtog præsidentposten. Johnson sad frem til den 20. januar 1969.

Efter Johnson sad Richard Nixon på præsidentposten frem til 9. august 1974, hvor han som den hidtil eneste præsident i den amerikanske historie måtte træde tilbage som præsident.

Gerald Ford var USA’s præsident frem til 20. januar 1977, og efter ham sad Jimmy Carter frem til den 20. januar 1981.

Den 40. amerikanske præsident var Ronald Reagan, og han var i embedet i otte år. Efter ham kom George H. W. Bush til, og han fik fire år som præsident. Bill Clinton var præsident fra 20. januar 1993 til 20. januar 2001, og herefter var præsident George W. Bush i otte år.

Barack Obama var også amerikansk præsident i otte år, og det var han fra 20. januar 2009 og frem til 20. januar 2017, hvorefter Donald Trump kom til og bestred præsidentposten i fire år. Joe Biden vandt valget i 2021 og blev dermed USA’s 46. præsident.

Hvis Donald Trump ender med at vinde det amerikanske præsidentvalg, vil han være den anden i historien til at have været præsident i to forskellige perioder.

Andre sportsgrene at spille på

Spiludbuddet på nye expekt byder på meget andet end odds på det amerikanske præsidentvalg.

Du kan fx finde et stort udvalg af odds på sportsgrene som tennis, fodbold, basketball, ishockey, amerikansk fodbold, motorsport, golf og mange flere.

Spil ansvarligt, hvis du spiller på det amerikanske præsidentvalg, en sportsgren eller noget tredje.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.