Danmarks håndboldlandshold - mange spilmuligheder hos nye expekt

Dansk håndbold har opnået mange store meritter i historien, og både på herre- og kvindesiden har Danmark vundet alt, hvad der er værd at vinde af store turneringer.

Det var Danmark, der i 1897 opfandt håndboldspillet, og siden da har Danmark haft stor succes i sporten, og Danmark er blandt de største håndboldnationer i verden.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) blev grundlagt i 1935, og håndboldlandsholdet for herrer deltog ved det første VM i håndbold, der blev afholdt i 1938 i Berlin. Kun fire nationer var med, og Danmark endte på sidstepladsen og tabte alle tre kampe.

De danske kvinder deltog for første gang ved VM i 1957, og det var det første indendørs VM i kvindehåndbold. Danmark gik videre til hovedrunden, men endte sidst i en gruppe med Ungarn og Jugoslavien. Danmark vandt dog kampen om femtepladsen med en sejr på 10-6 over Østrig.

Hvilke turneringer spiller de i?

Danmarks håndboldlandshold for både mænd og kvinder spiller med i turneringer som EM, VM og OL, hvis de altså har kvalificeret sig til at deltage.

EHF står for EM-slutrunder i håndbold, mens IHF står for at organisere VM i håndbold.

Både Danmarks håndboldlandshold for damer og herrer spiller også med i Golden League, der er en firenationers turnering, og det er en turnering, der bliver spillet hvert andet år, ligesom også VM og EM gør.

Det danske håndboldlandshold for herrer

Det danske herrelandshold i håndbold stod i mange år i skyggen af de danske håndboldkvinder, der i 90’erne havde langt større succes end herrelandsholdet.

Men siden Danmark i 2008 ved EM i Norge for første gang vandt guld ved en stor slutrunde, er der kommet flere store triumfer til for de danske håndboldherrer. I 2016 vandt de danske håndboldherrer OL-guld i Rio de Janeiro efter finalesejr på 28-26 mod Frankrig.

I 2019 vandt Danmark så VM-guld for første gang, og det gjorde de på hjemmebane foran et propfyldt Jyske Bank Boxen i Herning. I finalen mødte håndboldherrerne Norge, og Danmark vandt finalen med 31-22.

Herunder kan du se en liste over nogle af de største resultater for de danske håndboldherrer.


Kamp og turneringResultat
Danmark - Kroatien, EM-finale 200824-20 til Danmark i den første EM-triumf for herrerne.
Serbien - Danmark, EM-finale 2012Dansk sejr på 21-19.
Danmark - Frankrig, OL-finale 201628-26 til Danmark. Det er første og hidtil eneste gang, at de danske håndboldherrer har vundet OL.
Norge - Danmark, VM-finale 2019Danmark vandt VM for første gang med sejr på 31-22 i finalen.
Danmark - Sverige, VM-finale 202126-24 til Danmark.

I slutrunden i Egypten i 2021 spillede Danmark en mindeværdig kvartfinale mod værtsnationen, der blev afgjort via straffekastkonkurrence.

Danmarks herrelandshold i håndbold har haft mange store profiler gennem tidens løb. Mikkel Hansen, Niklas Landin, Lars Jørgensen, Hans Lindberg, Michael V. Knudsen, Kasper Hvidt, René Toft Hansen, Nikolaj Jacobsen, Lasse Svan og Lars Christiansen for bare at nævne nogle få. Det danske håndboldlandshold for kvinder Som nævnt havde det danske kvindelandshold stor succes i 90’erne, og holdet fik kælenavnet “De jernhårde ladies”. Ulrik Wilbek var landstræner for kvindelandsholdet i de succesfulde år i 90’erne, og selvsamme Wilbek var også manden bag den første triumf for herrerne i 2008.

I 1994 vandt Danmark den første udgave af EM i kvindehåndbold, og det gjorde de med en sejr på 27-23 over Tyskland i finalen.

To år senere gentog Danmark bedriften og vandt guld ved EM på hjemmebane, men denne gang var modstanderen Norge i finalen.

Tidligere på året i 1996 vandt Danmark også OL-guld for første gang efter en dramatisk finalesejr mod Sydkorea, der først blev afgjort efter forlænget spilletid. Her blev Anja Andersen dansk topscorer med 11 mål i finalen, og Anja Andersen var også holdets største profil og den bedste danske håndboldspiller nogensinde.

Året efter, i 1997, vandt Danmark så VM-guld for første og hidtil eneste gang i historien. I finalen besejrede Danmark Norge med 33-20.

Nedenfor kan du se en oversigt over nogle af de største kampe for de danske håndboldkvinder.


Kamp og turneringResultat
Danmark - Tyskland, EM-finale 199427-23 til Danmark.
Danmark - Sydkorea, OL-finale 199637-33 til Danmark efter forlænget spilletid.
Danmark - Norge, VM-finale 199733-20 til Danmark.
Danmark - Ungarn, OL-finale 2000Danmark vandt 31-27.
Danmark - Sydkorea, OL-finale 200438-36 til Danmark efter forlænget spilletid.

Ud over Anja Andersen har stjerner som Camilla Andersen, Janne Kolling, Anette Hoffmann, Karin Mortensen, Katrine Fruelund osv. optrådt for det danske håndboldlandshold for kvinder gennem tiden.

På det nuværende kvindelandshold er spillere som Sandra Toft, Emma Friis, Anne Mette Hansen, Trine Østergaard og Kristina Jørgensen blandt profilerne.

Betting på Danmarks håndboldlandshold hos nye expekt

Hvis du gerne vil spille på det danske håndboldlandshold, er det muligt hos nye expekt, hvor der er mange spilmuligheder på både herrerne og kvinderne.

Du kan være sikker på, at der er odds på kampene fra EM, VM og OL hos nye expekt, og der er ikke kun odds på Danmarks kampe, men også på de øvrige kampe fra slutrunden, og det gælder for slutrunderne for både mænd og kvinder.

På nye expekt kan du få et velkomsttilbud på op til 1.000 kroner som et freebet, hvis du opretter dig. Det gælder kun for spillere, der ikke har en konto hos nye expekt i forvejen. For at oprette dig skal du være minimum 18 år gammel og bo i Danmark.

Hvis du vil spille, så skal du spille med omtanke og kun for penge, som du kan tåle at tabe.

FAQ

Kan jeg spille på Danmarks håndboldlandshold på nye expekt? Ja, nye expekt udbyder odds på det danske herrelandshold i håndbold og det danske kvindelandshold i håndbold. Du skal være min. 18 år, før du kan spille på nye expekt.

Kan jeg spille på liveodds på det danske håndboldlandshold hos nye expekt? Ja, du kan godt spille live på Danmarks håndboldkampe på nye expekt.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.