Sveriges fodboldlandshold - godt spiludbud hos nye expekt

På nye expekt kan du forvente et stort spiludvalg på både Sveriges kvinde- og herrelandshold i fodbold, og det kan du læse mere om længere nede.

Det svenske fodboldforbund (SvFF) blev grundlagt i december 1904 og har hovedsæde i Solna i Stockholm.

Sveriges herrelandshold i fodbold spillede sin første officielle kamp i sommeren 1908, hvor de i Göteborg slog Norge med 11-3.

I efteråret samme år led Sveriges fodboldlandshold det største nederlag i historien, da de tabte med 1-12 til Storbritannien.

Sveriges største sejr i historien lyder på 12-0, og med de cifre har Sverige vundet to gange. Første gang i 1927 mod Letland og anden gang i 1948 mod Sydkorea.

Det svenske kvindelandshold i fodbold spillede sin første officielle kamp i 1973 mod Finland i Mariehamn, og den kamp endte uden mål.

I 2010 vandt de svenske kvinder med vilde 17-0 over Aserbajdsjan, og det er den største sejr i svensk landsholdshistorie. De svenske kvinders største nederlag fandt sted mod Norge i en kamp i 1996, og her tabte svenskerne 0-4.

Det er kun de svenske fodboldkvinder, der har prøvet at vinde en stor slutrunde, og det skete i 1984, hvor det blev til EM-guld.

Hvilke turneringer spiller de i?

Sveriges kvinde- og herrelandshold i fodbold kan deltage ved EM, VM, Nations League m.m., men det kræver kvalifikation til EM og VM, før man har gjort sig fortjent til at være med. Er man værtsnation, kvalificerer værtsnationen sig automatisk.

Sverige har stor erfaring med at afholde de store slutrunder. I 1958 var Sverige værtsnation for VM i fodbold, hvor de i øvrigt sluttede på andenpladsen, og i 1992 var de værter for EM i fodbold. I kvindefodbolden har Sverige afholdt EM to gange og VM en enkelt gang. De var sammen med Norge værter for EM i 1997, og i 2013 var de enevært for EM.

VM i kvindefodbold fandt sted i Sverige i 1995.

Det svenske fodboldlandshold for herrer

Selvom det svenske herrelandshold i fodbold aldrig har vundet en stor titel, har de været tæt på.

I 1958 sluttede de som nævnt som nummer to ved VM på hjemmebane, og det var kun Pelé og de andre brasilianske stjerner, der stod i vejen for svensk triumf. Sverige kom ellers foran i finalen ved Nils Liedholm efter kun fire minutters spil, men da dommer Maurice Guigue fløjtede af, var stillingen 5-2 til Brasilien.

I 1994 havde svenskerne igen et rigtig godt VM, men også her stod Brasilien i vejen for de svenske finaledrømme. Romário scorede sejrsmålet i det 80. minut i VM-semifinalen mod Sverige. De svenske spillere fik dog rejst sig i kampen om bronze, hvor de slog Bulgarien med 4-0.

Herunder er en liste over nogle af de største kampe, som Sveriges fodboldlandshold for herrer har spillet.


Kamp og turneringResultat
Ungarn - Sverige, VM-semifinale 19385-1 til Ungarn.
Sverige - Spanien, VM-finalerunden 19503-1 til Sverige. Sverige sluttede dermed på tredjepladsen ved VM.
Sverige - Tyskland, EM-semifinale 19923-2 til Tyskland.
Sverige - Bulgarien, VM-bronzekamp 19944-0 til Sverige.
Sverige - England, VM-kvartfinale 20182-0 til England.

Siden bronzen ved VM i 1994 har Sveriges bedste resultater været to kvartfinaler ved henholdsvis EM i 2004 og VM i Rusland i 2018.

Sverige har i årenes løb rådet over fantastiske fodboldspillere som Gunnar Nordahl, Nils Liedholm og Gunnar Gren. Netop de tre dannede trio for både det svenske landshold og den italienske storklub AC Milan, og de fik kælenavnet Gre-No-Li.

Fra 00’erne og frem var Zlatan Ibrahimovic den altoverskyggende stjerne på det svenske landshold, og Ibrahimovic er også den mest scorende spiller i det svenske landsholds historie. Han stoppede karrieren i 2023.

Det svenske fodboldlandshold for kvinder

De svenske fodboldkvinder vandt som nævnt EM-guld i 1984 efter en sejr mod England i finalen. Dengang bestod finalen af to kampe. Ullevi i Sverige lagde græs til den første finale den 12. maj 1984, og anden finalekamp blev spillet den 27. maj på Kenilworth Road i Luton i England.

Sverige vandt hjemme med 1-0, og de samme cifre vandt England med i Luton, og det hele blev afgjort i en straffesparkskonkurrence, som Sverige vandt 4-3.

Nedenfor er en liste over nogle af de største kampe, som det svenske kvindelandshold har deltaget i.


Kamp og turneringResultat
England - Sverige, EM-finale 1984Samlet: 1-1. Finalen blev spillet over to kampe, og det hele blev afgjort i straffesparkskonkurrence, som svenskerne vandt med 4-3.
Norge - Sverige, EM-finale 19872-1 til Norge.
Tyskland - Sverige EM-finale 19953-2 til Tyskland.
Tyskland - Sverige EM-finale 20011-0 til Tyskland efter forlænget spilletid.
Tyskland - Sverige VM-finale 20032-1 til Tyskland efter forlænget spilletid.

Caroline Seger er den spiller, der har optrådt flest gange for det svenske landshold, og hendes rekord bliver svær at slå i fremtiden.

Betting på det svenske fodboldlandshold på nye expekt

På nye expekt er det muligt at finde odds på det svenske fodboldlandshold herre- og kvindelandshold.

Du kan finde de aktuelle odds på de svenske fodboldlandshold i sportssektionen under “Fodbold”. Hvis der er lang tid til næste kamp for enten herrerne eller kvinderne, kan du ikke forvente, at der er odds på den, men er der få dage til, kan du forvente, at der er odds på det svenske fodboldlandshold hos nye expekt.

Hvis du ikke har en konto hos nye expekt, og du er minimum 18 år gammel, kan du oprette dig og få et velkomsttilbud.

FAQ

Kan jeg spille på Sveriges fodboldlandshold hos nye expekt? Ja, og du kan spille på både Sveriges kvinde- og herrelandshold i fodbold og meget andet.

Kan jeg spille på det svenske landshold på mobilen hos nye expekt? Ja, det er muligt at bruge din mobil til at spille hos nye expekt. Du skal bruge internetbrowseren på mobilen til at logge ind.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.