Spaniens fodboldlandshold - stort spiludvalg på nye expekt

Spanien hører til helt i toppen af international fodbold, og det gælder både det spanske fodboldlandshold og spanske storklubber som Real Madrid, FC Barcelona og Atlético Madrid.

Spaniens landshold for herrer spillede sin første officielle landskamp den 28. august 1920, og her var modstanderen sågar Danmark. Spanierne vandt opgøret med 1-0 i en kamp, der blev spillet i Antwerp i Belgien.

Det spanske kvindelandshold spillede sin første officielle landskamp mod Portugal i 1983, og det opgør tabte de spanske kvinder med 0-1. 12 år tidligere spillede de spanske kvinder en uofficiel landskamp mod Portugal, og den kamp endte 3-3.

RFEF, der er en forkortelse for Real Federación de Fútbol, blev stiftet i september 1913, og det er det spanske fodboldforbund, hvis du skulle være i tvivl.

Det spanske herrelandshold i fodbold har vundet både EM, VM og Nationals League, mens de spanske kvinder vandt VM i fodbold i 2023.

Hvilke turneringer spiller de i?

Du kan se det spanske fodboldlandshold spille med i turneringer som EM, VM og Nations League, og det gælder både herrerne og kvinderne.

For at Spaniens fodboldlandshold kan deltage ved enten EM eller VM skal de selvfølgelig kvalificere sig til turneringen først, men det har herrerne og kvinderne for det meste kvalitet nok til at gøre.

I EM-regi skal vi tilbage til 1992 for at finde den seneste slutrunde, som Spanien ikke var kvalificeret til. I VM-regi skal vi næsten 20 år længere tilbage i tiden, nemlig til VM i 1974, for at finde et VM, hvor Spanien ikke var blandt de deltagende nationer.

Det spanske kvindelandshold har kvalificeret sig til samtlige slutrunder siden 2013, men historisk set har det spanske kvindelandshold langtfra været en sikker deltager ved slutrunder, og de har misset en del.

Det spanske fodboldlandshold for herrer

Det spanske herrelandshold i fodbold har i skrivende stund vundet EM tre gange og VM en enkelt gang.

Den første spanske EM-triumf fandt sted i hjemlige rammer ved EM i 1964, hvor Spanien besejrede Sovjetunionen med 2-1 i finalen på mål af Chus Pereda og Marcelino. Kun fire lande var med ved EM dengang, og Danmark var ét af dem. Det danske hold tabte dog begge sine kampe mod henholdsvis Sovjetunionen og Ungarn.

20 år senere var Spanien igen i EM-finalen, denne gang mod Frankrig, men Platini og resten af det franske landshold viste sig at være for stor en mundfuld for Spanien, der tabte finalen med 0-2.

Siden det nederlag fulgte en masse magre år for det spanske fodboldlandshold, der ikke opnåede imponerende resultater, men i 2008 under ledelse af Luis Aragonés lykkedes det Spanien at vinde EM-guld efter en finalesejr på 1-0 mod Tyskland.

Sejren markerede samtidig starten på spansk dominans i de efterfølgende slutrunder, for ved VM i Sydafrika i 2010 og ved EM i Polen og Ukraine i 2012 vandt det spanske mandskab guld under ledelse af Vicente del Bosque.

Herunder kan du se nogle af de største kampe i Spaniens fodboldlandsholds historier hos herrerne.


Kamp og turneringResultat
Spanien - Sovjetunionen, EM-finale 19642-1 til Spanien.
Frankrig - Spanien, EM-finale 1984Det spanske landshold tabte finalen med 0-2.
Tyskland - Spanien, EM-finale 20081-0 til Spanien.
Holland - Spanien, VM-finale 20101-0 til Spanien efter forlænget spilletid.
Spanien - Italien, EM-finale 20124-0 til Spanien.

Det spanske landshold, der vandt store titler i 2008, 2010 og 2012, bestod af stjernespillere som Andrés Iniesta, Xavi, Iker Casillas, David Silva, Fernando Torres, Sergio Ramos osv.

Sergio Ramos nåede 180 landskampe i sin karriere, og det er landskampsrekord på det spanske herrelandshold.

Det spanske fodboldlandshold for kvinder

Som nævnt i indledningen vandt de spanske fodboldkvinder VM-guld i 2023, og det er det klart største resultat for det spanske kvindelandshold i fodbold til dato.

I 2022 var Spanien tæt på at slå England ud af EM-kvartfinalen, men England fik udlignet til 1-1 i det 84. minut, og i den forlængede spilletid trak England det længste strå og vandt 2-1 på et sejrsmål af Georgia Stanway.

Spanien fik dog revanche fra det nederlag året efter, da de i VM-finalen 2023 mødte netop England, og de spanske kvinder vandt finalen 1-0 på et sejrsmål af Olga Carmona.

Nedenfor kan du se en oversigt over nogle af de største kampe i historien for Spaniens fodboldlandshold for kvinder.


Kamp og turneringResultat
Spanien - Slovenien, EM-kvalifikationskamp 199417-0 til Spanien. Det er den største sejr i Spaniens fodboldlandsholds historie.
Italien - Spanien, EM-semifinale 1997De spanske kvinder tabte semifinalen med 1-2.
Norge - Spanien, EM-kvartfinale 2013Norge vandt kvartfinalen med 3-1.
England - Spanien, EM-kvartfinale 2022England vandt 2-1 efter forlænget spilletid.
Spanien - England, VM-finale 20231-0 til Spanien, der dermed vandt sin første titel.

Ud over matchvinder Olga Carmona bestod det spanske hold, der vandt VM-guld af profiler som Aitana Bonmatí, Jennifer Hermoso, Irene Paredes, og så blev deres største stjerne Alexia Putellas skiftet ind i slutfasen. Det er i skrivende stund Putellas, der har landskampsrekorden for flest kampe på det spanske kvindelandshold.

Betting på Spaniens fodboldlandshold hos nye expekt

Nye expekt byder på mange spilmuligheder på det spanske fodboldlandshold, og det er både på det spanske herre- og kvindelandshold.

Du kan forvente, at nye expekt har odds på Spaniens kampe, hvor du vil kunne spille på resultatet af deres kampe, antallet af mål i de forskellige kampe osv.

Før du kan spille på Spaniens fodboldlandshold eller andet, skal du have en konto ved nye expekt, og sådan en kan du få, hvis du er minimum 18 år gammel. Hvis du ikke har en konto hos nye expekt, og du opfylder kriterierne for oprettelse, kan du få et velkomsttilbud, som er et freebet på op til 1.000 kroner.

FAQ

Kan jeg spille på begge spanske fodboldlandshold hos nye expekt?

Ja, det er muligt at spille på både det spanske herre- og kvindelandshold i fodbold på nye expekt.

Er der liveodds på Spaniens fodboldlandshold på nye expekt?

Ja, nye expekt har liveodds på Spaniens kampe i fodbold.


Vores Partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.