Italiens fodboldlandshold - stort spiludvalg på nye expekt

Italiens landshold i herrefodbold er et af de mest succesrige i historien, og de har i skrivende stund fire VM-titler og to EM-pokaler i trofæskabet. Deres seneste triumf kom ved EM 2020, hvor de i finalen besejrede England efter straffesparkskonkurrence.

Det italienske fodboldforbund, FIGC, blev grundlagt i marts 1898, men Italiens herrelandshold spillede først sin første kamp i 1910, hvor de mødte Frankrig i Milano og sejrede med 6-2.

Siden da har Italiens fodboldlandshold for herrer oplevet mange succeser på banen, og du kan læse mere om deres bedrifter længere nede.

Italiens kvindelandshold i fodbold spillede sin første kamp i 1968, og her besejrede de Tjekkoslovakiet med 2-1 i en kamp, der foregik i Viareggio i Toscana.

Det italienske kvindelandshold har indtil videre ikke vundet VM eller EM, men to gange i 1990'erne stod de i EM-finalen.

Hvilke turneringer spiller de i?

Du kan opleve begge de italienske fodboldlandshold i turneringer fra UEFA og FIFA. UEFA står for turneringer som EM og Nations League samt kvalifikationsturneringerne. FIFA står for at arrangere VM, der er den største fodboldturnering i verden.

Hvis man er vært for enten et EM eller VM er man automatisk kvalificeret til turneringen, men ellers skal man igennem en kvalifikationsturnering og spille sig til sin eventuelle deltagelse.

Italien har to gange afholdt VM i fodbold, og to gange har italienerne også været værter for EM-slutrunden. I 2032 skal Italien sammen med Tyrkiet afholde EM i fodbold.

Italiens herrelandshold i fodbold

Det italienske fodboldlandshold har oplevet stor succes gennem årene, og i det her afsnit kan du læse om nogle af Støvlelandets største fodboldbedrifter på herresiden.

Italiens fodboldlandshold har gennem historien haft nogle af verdens absolut bedste spillere på holdkortet. Navne som Paolo Maldini, Roberto Baggio, Franco Baresi, Gianni Rivera, Gianluigi Buffon, Francesco Totti og Andrea Pirlo for bare at nævne nogle få.

Maldini og Baggio vandt aldrig et stort trofæ med Italien, men de var begge tæt på ved VM i 1994, hvor Italien tabte VM-finalen til Brasilien efter straffespark. Her husker mange Baggios brændte straffespark, der var det sidste i straffesparkskonkurrencen.

Franco Baresi spillede også med i den VM-finale, men Baresi vandt i modsætning til de to andre en titel med Italien, da han var en del af Italiens VM-trup i 1982, hvor de gik hele vejen og vandt trofæet, dog uden spilletid til Baresi undervejs i turneringen.

Paolo Maldini var i øvrigt også med i EM-finalen i 2000, og her var Italien meget tæt på at vinde, men en sen udligning fra Sylvain Wiltord i det 94. minut gjorde, at kampen skulle ud i forlænget spilletid. Dengang spillede man med Golden Goal, og i det 103. minut bragede David Trezeguet bolden i nettet og sikrede dermed Frankrig EM-triumfen.

Buffon, Totti og Pirlo var alle med, da Marcello Lippis tropper vandt VM i 2006. Her fik Italien revanche fra EM-finalenederlaget til Frankrig seks år tidligere.

Herunder kan du få en oversigt over nogle af de største kampe i Italiens fodboldlandsholds historie på herresiden.

Kamp & turneringResultat
Italien - Ungarn, VM-finale 19384-2 til Italien
Italien - Jugoslavien, EM-finale 19682-0 til Italien. Den første finalekamp endte 1-1.
Italien - Vesttyskland, VM-finale 1982Italien vandt finalen med 3-1.
Italien - Frankrig, VM-finale 20061-1. Italien vandt efter straffesparkskonkurrence med 5-3.
Italien - England, EM-finale 20211-1. Italien vandt 3-2 i straffesparkskonkurrencen.

Italiens kvindelandshold i fodbold

Det italienske kvindelandshold har ikke de samme meritter som herrerne, og deres trofæskab indeholder hverken en VM- eller EM-titel.

Italienerne var dog tæt på i både 1993 og 1997, hvor det begge gange blev til nederlag i EM-finalen.

Som nævnt spillede de italienske kvinder sin første landskamp i 1968, og 14 år senere, i 1982, led Italien sit største nederlag i historien, da de tabte med 0-6 til Danmark. I 2017 tangerede Schweiz Danmarks bedrift og slog de italienske kvinder med samme cifre.

Italiens kvinder vandt i 2014 med hele 15-0 i en kamp mod Nordmakedonien, hvilket er deres største sejr i historien i skrivende stund.

Nedenfor kan du se en liste over nogle af de største kampe i historien for de italienske kvinder.

Kamp & turneringResultat
Italien - Tjekkoslovakiet, den første kamp i 19682-1 til Italien.
Italien - England, EM-bronzekamp 19872-1-sejr til Italien.
Italien - Norge, EM-finale 19930-1, Norge.
Italien - Tyskland, EM-finale 19970-2, Tyskland.
Italien - Holland, VM-kvartfinale 20190-2-nederlag til Holland.

Betting på Italiens fodboldlandshold på nye expekt

Hvis du gerne vil spille på Italiens fodboldlandshold, er der rig mulighed for det på nye expekt, og det gælder for både Italiens herre- og kvindelandsholdet.

Hvis Italien er med ved en stor slutrunde, kan du være sikker på, at nye expekt byder på mange spilmuligheder. Du kan fx spille på kampens vinder, første målscorer, om begge hold scorer og en masse andet.

Er der lang tid til næste kamp for det italienske fodboldlandshold, er det imidlertid ikke sikkert, at der er odds at finde, men hvis der er få dage til en kamp med det italienske landshold, kan du forvente, at der er odds på kampen.

Af spilmuligheder kan Bet Builder-funktionen nævnes. Her har du mulighed for at vælge flere udfald fra samme kamp på én kupon. Det kan eksempelvis være antallet af mål kombineret med antallet af hjørnespark.

FAQ

Har nye expekt odds på Italiens fodboldlandshold? Ja, nye expekt udbyder odds på Italiens fodboldlandshold, og det gælder både herre- og kvindelandsholdet.

Kan jeg spille live på det italienske fodboldlandshold hos nye expekt? Ja, hvis du er fyldt 18 år og har adresse i Danmark, vil du kunne spille live på Italiens fodboldlandshold på nye expekt. Hvis du spiller via liveodds eller andre typer spil, så husk at spille med omtanke og kun for penge, som du har råd til at tabe.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.