Danmarks fodboldlandshold - bred vifte af spilmuligheder hos nye expekt

Dansk landsholdsfodbold har eksisteret i over 100 år. Den første danske fodboldlandskamp for herrespillere fandt sted ved OL i London i 1908. Danmark mødte Frankrig i den første kamp i historien, og her blev det til en dansk storsejr på hele 9-0.

Dansk Boldspil-Union (DBU) blev stiftet tilbage i maj 1889, men det var altså først næsten 20 år senere, at den første officielle landskamp for Danmark blev spillet.

Mens herrerne spillede første officielle kamp allerede i 1908, skulle kvinderne vente adskillige år, før kvindefodbold kom under DBUs vinger. Først i februar 1972 blev kvindefodbolden optaget i DBU-regi.

Året forinden, i 1971, vandt det danske kvindelandshold det uofficielle verdensmesterskab i Mexico med en 3-0-sejr over netop værtsnationen i på et propfyldt Estadio Azteca i Mexico City. Susanne Augustesen blev den store helt i finalen i 1971, da hun scorede hattrick.

I 1992 vandt det danske herrelandshold EM i fodbold i Sverige efter en finalesejr på 2-0 mod Tyskland, og det er til dato det største resultat i dansk fodbolds historie.

Hvilke turneringer spiller de i?

Danmarks fodboldlandshold for herrer spiller med i UEFA- og FIFA-turneringer. UEFA står for turneringer som EM i fodbold og Nations League, mens FIFA arrangerer VM i fodbold. UEFA er det europæiske fodboldforbund, der også står bag store klubturneringer som Champions League, Europa League og Conference League.

For at kunne komme med til enten EM i fodbold eller VM i fodbold skal man kvalificere sig til det, og kvalifikationsturneringerne til henholdsvis EM og VM deltager det danske fodboldlandshold selvsagt også i.

Det danske kvindelandshold i fodbold deltager i de samme turneringer som det danske herrelandshold. Det vil altså sige kvalifikationsturneringerne til EM og VM samt Nations League.

Begge fodboldlandshold har også mulighed for at kvalificere sig til OL, men det er længe siden, at Danmark har været med her. Det danske kvindelandshold var med i fodboldturneringen ved OL i Atlanta i 1996, mens det danske herrelandshold senest var med ved OL i Rio i 2016, hvor det blev til exit i kvartfinalen.

Det danske fodboldlandshold for herrer

Som nævnt indledningsvis er EM-triumfen i Göteborg i 1992 det største resultat i dansk fodbolds historie. Holdet kom med på et afbud, da Jugoslavien grundet borgerkrigen blev udelukket fra turneringen, de ellers havde kvalificeret sig til at deltage i.

Richard Møller Nielsen var landstræner på daværende tidspunkt, og han havde udtaget en trup bestående af spillere som Peter Schmeichel, Brian Laudrup og Kim Vilfort. Alle tre spillere spillede en nøglerolle i Danmarks vej til triumfen.

Danmark fik først meldingen om EM-deltagelsen 12 dage før første kamp i turneringen, hvor Danmark skulle møde England. Den kamp endte uden scoringer, og i den efterfølgende kamp mod værtsnationen Sverige blev det til et snævert 0-1-nederlag. Det betød, at Danmark skulle vinde den sidste kamp mod Frankrig for at gå videre til semifinalen, og det lykkedes ved Lars Elstrups sejrsmål i det 78. minut, da angriberen scorede til slutresultatet 2-1.

Fem dage senere skulle Danmark op mod Holland i semifinalen, og det blev noget af en gyser. Danmark var ellers foran to gange i løbet af opgøret, men det hele skulle afgøres fra 11-meter-pletten. Her var de danske straffesparksskytter skarpe og nettede alle fem, mens Peter Schmeichel reddede Marco van Bastens forsøg, og dermed var Danmark klar til EM-finalen mod Tyskland.

Finalen vandt Danmark med 2-0 på mål af John “Faxe” Jensen og Kim Vilfort.

I nyere tid er EM-semifinalen ved EM 2020 det største resultat for herrelandsholdet, og nedenfor kan du se fem af de største landskampe i herrelandsholdets historie.


Kamp og turneringResultat
Danmark - Spanien, EM-semifinale 19841-1. Spanien vandt straffesparkskonkurrencen med 5-4.
Danmark - Sovjetunionen, VM-kvalifikation, 19854-2 til Danmark.
Danmark - Uruguay, VM 19866-1 til Danmark.
Danmark - Tyskland, EM-finale 19922-0 til Danmark.
Danmark - England, EM-semifinale 20202-1-sejr til England efter forlænget spilletid.

Det danske fodboldlandshold for kvinder

Også det danske kvindelandshold har leveret store præstationer i tidens løb. I indledningen blev sejren ved det uofficielle VM i Mexico i 1971 nævnt, men siden dengang har de danske kvinder også leveret fornemme præstationer.

Ved et officielt FIFA-verdensmesterskab har det danske kvindelandshold to gange formået at spille sig til kvartfinalen. Det skete både i 1991 og 1995. I nyere tid er ottendedelsfinalen ved VM i Australien og New Zealand det bedste resultat.

I EM-regi har kvindelandsholdet klaret sig bedre, og det bedste resultat til dato kom ved EM i 2017, hvor det blev til sølvmedaljer efter et nederlag på 2-4 til de hollandske værter i finalen.

Herunder er en oversigt over fem af de største kampe i det danske kvindefodboldlandsholds historie.

Kamp og turneringResultat
Danmark - Mexico, uofficiel VM-finale 19713-0 til Danmark.
Danmark - Italien, EM-bronzekamp 19912-1 til Danmark efter forlænget spilletid.
Danmark - Tyskland, EM-bronzekamp 199163-1 til Danmark.
Norge - Danmark, EM-semifinale 20131-1. Norge vandt straffesparkskonkurrencen med 4-2.
Holland - Danmark, EM-finale 20174-2 til Holland.

Betting på det danske fodboldlandshold på nye expekt

Hos nye expekt finder du mange odds på begge danske fodboldlandshold, hvis der er kampe på programmet inden for en nær fremtid.

Du kan skrive “Danmark” i søgefunktionen under kategorien “Fodbold” på nye expekt, og hvis der er aktuelle odds på Danmark, vil kampene dukke op på din skærm.

Nye expekt tilbyder et bredt spiludvalg på kampene for begge danske fodboldlandshold. Du kan blandt andet anvende nye expekts Bet Builder-funktion på kampe med det danske fodboldlandshold. Her kan du sammensætte din kupon med flere forskellige udfald på kampen. Det kan fx være kampens resultat plus antallet af mål i kampen.

Hos nye expekt kan du som ny spiller også få et velkomsttilbud.

FAQ

Kan jeg spille på Danmarks fodboldlandshold hos nye expekt? Ja, det er muligt at spille på det danske fodboldlandshold på nye expekt, men du skal være fyldt 18 år og bo i Danmark, før du kan spille.

Kan jeg finde liveodds på det danske fodboldlandshold på nye expekt? Ja, nye expekt udbyder liveodds på det danske fodboldlandshold, og det gælder både for herrerne og kvinderne.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.