nye expekt Nyheder

Superbowl 2024: Mahomes eller 49'ers?

Optakt til Super Bowl 2024

Super Bowl LVIII finder sted natten til mandag den 12. februar dansk tid. Årets store NFL-højdepunkt spilles i Nevada tæt på Las Vegas. Igen i år er Kansas City Chiefs anført af quarterback Patrick Mahomes i Super Bowl. Det er hele fjerde gang på blot fem år, at Chiefs har spillet sig hele vejen til finalen. Denne gang står de overfor San Francisco 49’ers, som Chiefs i øvrigt besejrede i Super Bowl 2020.

Begge mandskaber har selvsagt haft en flot sæson, og på papiret venter der en meget tæt affære. San Francisco 49’ers er en lille favorit, når der kigges på odds, men det er værd at huske at Chiefs kommer til kampen med masser af tidligere Super Bowl-erfaring.

Kampen spilles mandag den 12. februar 00:30 dansk tid.

Introduktion til holdene

NFL består af 32 hold, og kun to hold kan nå hele vejen til Super Bowl. Det er derfor noget af et nåleøje at nå helt hertil, men både San Francisco 49’ers og Kansas City Chiefs har imponeret gennem det meste af sæsonen.

San Francisco 49’ers startede sæsonen med en sejr mod Pittsburgh Steelers, og siden da så de sig ikke tilbage. 49’ers vandt deres NFC-conference med 12 sejre i deres 17 grundspilskampe.

Kansas City Chiefs startede modsat 49’ers ikke sæsonen med en sejr, da de tabte en tæt åbningskamp til Detroit Lions. Siden hen kom sejrene dog, og Chiefs hentede 11 sejre i grundspillet, hvilket gav dem en tredjeplads i AFC-Conference.

Chiefs måtte derfor i aktion Wildcard-runden af playoffs, hvor de hentede en sikker sejr mod Miami Dolphins.

49’ers sad over i første runde af playoffs og mødte i divisional playoffs Green Bay Packers, som blev besejret efter en tæt kamp. Chiefs skulle i deres divisional playoff op imod Buffalo Bills, hvor en hård kamp endte med stillingen 27-24 i Chiefs’ favør.

49’ers mødte i NFC-Conference-finalen Detroit Lions, og det skulle vise sig at blive en kamp, som den fallerede bilby nok aldrig kommer sig over. Lions førte nemlig med hele 24-7, da kampen var halvvejs, men et stærkt 49’ers comeback sikrede dem i sidste ende en sejr på 34-31.

Helt så dramatisk var det ikke i finalen i AFC Conference. Her vandt Chiefs et point fattigt opgør mod Baltimore Ravens med 17-10.

49’ers har tabt de seneste to Super Bowls, de har optrådt i (2012 og 2019. De har dog vundet de forudgående fem Super Bowls. Den seneste triumf kom dog for hele 20 år siden.

Chiefs er i deres fjerde Super Bowl på blot fem år. Det er deres i alt sjette Super Bowl gennem historien, som de går ind til i år. De vandt i både 2023 og 2020 og har derudover også et trofæ fra 1970.

Hvem er nøglespillerne i Super Bowl?

Quarterbacks har historisk set altid haft en stor betydning for hvor godt et hold klarer sig, og vi får to af de mest spændende quarterbacks at se i årets Super Bowl. Kansas City Chiefs’ fænomen Patrick Mahomes behøver næppe den store introduktion. Mahomes spiller nemlig sin fjerde Super Bowl i en alder af blot 28 år. Mahomes har tidligere vundet 2 Super Bowls, ligesom han er blevet kåret til Super Bowls mest værdifulde spiller (Super Bowl MVP) to gange. Så rutineret er den startende quarterback for 49’ers dog ikke. Unge Brock Purdy spiller blot sin anden sæson i NFL, og selvom han ikke er lige så iøjnefaldende som sin modstander, var det ikke takket være en formidabel præstation af Purdy, at det lykkedes 49’ers at spille sig videre til Super Bowl.

Hos Kansas City Chiefs er der også store forventninger til Isiah Pacheco, som i alt har lavet 12 touchdowns i denne sæson. Også rookie-receiveren Rashee Rice skal 49’ers-defensiven holde et vågent øje med. Rice har nemlig grebet hele otte touchdowns i denne sæson.

Hos 49’ers skal Purdy forsøge at finde receiverne Brandon Aiyuk og Deebo Samuel. Men den helt store stjerne er runningback Christian McCaffrey, som har stået for 18 rushing touchdowns og 7 receiving touchdowns i denne sæson. McCaffrey

Årets Halftime show

Den store R&B-stjerne fra 00’erne, Usher, er årets Halftime Artist. Den smartdansende sanger fra Atlanta er blandt de de mest sælgende artister i dette årtusinde, og han huskes blandt andet for kæmpehits som ‘U remind me’ og ‘Yeah’.

Usher deltog også ved liveshowet i 2010, som gæsteartist til the Black Eyed Peas, men det er første gang, at han er hovedartisten. Dermed følger han i sporene på artister som, Rihanna, Dr. Dre og The Weeknd som har optrådt i de seneste shows.

Halftime Showet er altid en stor begivenhed, og for mange som følger begivenheden er forventninger til halftime-showet næsten lige så store som til selve kampen, og budgettet kan løbe helt op til ti millioner dollars for den knap halve times underholdning.

Super Bowl er altså en begivenhed, som følges af hundredvis af millioner af seere over hele verden, og i USA er også reklamerne omkring kampene, noget af det, som der ses allermest frem til. En 30 sekunder reklame koster i omegnen af 7 millioner dollars. Derfor er det også altid yderst velproducerede og originale reklamer, som vises ved denne lejlighed.

Oftest stillede spørgsmål

Hvem er favorit til at vinde Super Bowl? Oddsene er meget lige på de to mandskaber, men San Francisco 49’ers er en lille favorit, og gevinsten er derfor lidt højere, hvis du kan ramme en Kansas City Chiefs -sejr.

Hvad kan man spille på til kampen? Man kan spille på en række forskellige spil. Udover spil på selve kampen, kan man også finde odds om enkelte spillere i forhold til eksempelvis antal scorede touchdowns eller kasteyards.

Kan man live bette på Super Bowl? Ja, det er naturligvis også muligt at spille direkte under den store kamp.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Paysafecard
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.